corona wandeltocht

 

Door het wegvallen van de Meetkerkse Moerentocht en de Oudlandpoldertocht heeft de Zuienkerkse sportraad het idee geopperd om een eerste coronawandeling in te richten tijdens de maand november. Deze gaat door van 31 oktober tot 29 november 2020. 

 

Dit zijn een drietal bewegwijzerde natuurwandelingen van 7, 10 en 15 km die langs verkeersluwe wegen trekken met mooie vergezichten. 

 

Centrale punten zijn het vakantiedomein Polderwind en hoeve groot Mariemont. De 7 en 10 km zijn eveneens te doen voor mindervaliden. 

 

Er wordt gevraagd op de Qr code bij de start in te scannen en de deelname daarmee te bevestigen aan de sportraad

 

Door de coronacrisis zijn er enkele regels die de Zuienkerkse sportraad toepast:

 

De nationale maatregelen moeten strikt toegepast worden.

Er is geen verkoop van drank of eten door de sportraad (iedereen zorgt voor eigen picknick) en afval wordt niet achtergelaten.

Bij het binnengaan van een plaats is een mondmasker verplicht en moet de sociale afstand van 1,5 m gerespecteerd worden.

Er zijn geen rustposten door de sportraad voorzien. 

Aan het plein aan de kerk van Zuienkerke is er een toilet die toegankelijk is voor de wandelaars. Dit is tegenaan de technische dienst rechtover de school.

Bij een eventuele verandering van de regels zullen deze ook toegepast worden door de sportraad.

 

 

De start is op het kerkplein van Zuienkerke en dit is te bereiken via E40 Brussel-Oostende, afrit Blauwe Toren richting Blankenberge en aan cafĂ© Kruiskalsijde richting Zuienkerkedorp. Parking op het plein en achter het gemeentehuis Kerkstraat. Of via de baan Brugge-Wenduine richting Zuienkerkedorp.

Er is een vrije start, de deelname is gratis. 

 

Meer info Roger Deketelaere 0478/24 31 63 of Franky Goethals 0476/48 31 69, of op www.sportraadzuienkerke.webnode.be en op de Zuienkerse website.

Deze wandeling gaat door in samenwerking met het Zuienkerkse gemeentebestuur en Wandelsport Vlaanderen VZW.