Back to Top
zuienkerke logo 200px
 
hamburger menu 1

Gemeente Zuienkerke informeert.

Omgaan met corona

 

hand disinfection 4954840 640

 

Wat als iemand in je zelf of iemand in je omgeving besmet is?  Wanneer moet je je laten testen? Hoelang moet je in quarantaine en hoe doe je dat? Wat is thuisisolatie? Hoe kan ik mijn  woning ontsmetten? Wat met de was van een besmette persoon. Heel veel vragen waarop je nu graag en snel een antwoord wil!

Hier vindt u meer informatie hoe je dat aanpakt.  

 

Nieuwe teststrategie

Via deze link: https://www.testcovidnwvl.be/nl/ vindt u alle informatie wat betreft testen ook wanneer u geen symptomen hebt maar een hoog risicocontact had. U vindt hier de verschillende locaties en hoe u een afspraak moet maken.

 

 

Wat kan ik doen?

Wat na een coronatest?

Ik ben besmet wat nu?

U kwam in contact met iemand die COVID-19 heeft. Wat moet u doen?

U had nauw contact met iemand die COVID-19 heeft. 

Volg volgende richtlijnen nauwgezet op om te vermijden dat het virus zich verder verspreidt.

Hygiëneadvies voor de patiënt met symptomen van COVID-19 die thuis geïsoleerd is.

Wat doe je met vuile was van een patiënt met het coronavirus?

Isolatie of quarantaine?

 

 

Contactonderzoek

Om te vermijden dat COVID-19 zich opnieuw snel verspreidt onder de bevolking, voert de Vlaamse Overheid contactonderzoek uit.  Wanneer een patiënt, cliënt, inwoner, … positief test op een COVID-19-test, start dit contactonderzoek. 

De contactonderzoeker vraagt aan die zieke persoon met wie hij contact heeft gehad. Het is immers mogelijk dat die personen besmet zijn. De contactonderzoeker belt of bezoekt dan die contactpersonen. De contactonderzoeker geeft advies over wat ze moeten doen om te vermijden dat ze op hun beurt andere mensen in hun omgeving ziek maken. Hoe meer besmettingen we op die manier kunnen vermijden, hoe beter. 

Info hier of bekijk het infofilmpje .

 
 

Download de coronalert app

Begin oktober werd de app 'Coronalert-België' gelanceerd. Deze app vormt een belangrijk middel in de strijd tegen het coronavirus. De app kan alleen werken als er genoeg mensen deze app installeren en gebruiken. 

Voor meer informatie over de werking van de app, hoe de app omgaat met privacy en gegevens, of hoe je de app kunt downloaden, kan je terecht op www.coronalert.be.

 

 

Voorkom besmettingen via je vereniging

De huisartsen merken de laatste weken dat er veel mensen besmet worden via verenigingen, sportclubs en jeugdbewegingen. Het speciale coronateam van de Eerstelijnszone denkt dat dit komt omdat de maatregelen niet goed genoeg worden nageleefd. Er zijn voorbeelden van mensen die toch naar een activiteit komen, terwijl ze in afwachting zijn van een test.

Daarom heeft de Zorgraad een affiche verspreid naar de verenigingen met de richtlijnen rond het testen en de quarantaine. De dokters vragen dat leden en begeleiding niet naar de activiteiten komen als ze symptomen hebben (ook lichte) of als ze de resultaten van een test afwachten.

Alle verenigingen moeten een ‘coronaverantwoordelijke’ aanduiden, die toeziet op de maatregelen binnen de vereniging en het aanspreekpunt voor externen is. Bij vragen of een eventuele clusterbesmetting binnen de vereniging, kunnen zij contact opnemen met de Zorgraad.

Beslissingsboom

 

  

Coronavirus bij schoolkinderen: mag jouw kind nu naar school of niet?

 

Vind jij het ook moeilijk om in te schatten wanneer jouw kind naar school mag of niet na klachten of na een contact met een mogelijks besmette persoon.
De Eerstelijnszone maakte duidelijke schema’s die je vragen en antwoorden erg duidelijk in beeld brengen! Bekijk de schema’s (onderscheid tussen kleuters en kinderen lagere school/secundair).

 

 

Hulp voor slechthorenden en anderstaligen!

Slechthorenden:

> Wat als iemand in je omgeving ziek is?

> Wat als je zelf ziek bent door het coronavirus?

Help jezelf en anderen te beschermen!

Vermijd dat je ziek wordt!

Contactopvolging - Ik kwam in contact met iemand die ziek is.

Een mondmasker dragen: waarom en wanneer?

Anderstaligen: 

https://www.info-coronavirus.be/en/translation/

 

 

Wij gebruiken enkel technische cookies om deze website te laten werken. Met het gebruik van deze site geef je de toestemming om cookies te gebruiken.
Ok