can do it

 

Mehonieuws, 26 januari 2021 : Mehoni speelster in de kijker : Marihoni in 1-2-3 !, Van uw nieuwsgierige reporter (‘NR’).

 

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste al de rest,

 

 

Volgen jullie nog ? Eerst kon Mehoni geen thuismatchen spelen omdat we geen deftige speelvloer hadden, en nu ligt die deftige vloer daar gewoon…te liggen, maar mogen we niet spelen. Zou corona er voor iets tussen zitten ?

 

 

Om eindelijk weer te mogen volleyballen moet Mehoni blijkbaar nog eventjes wachten op dat vaccin, waarvan uw reporter hoopt dat het even effectief is tegen het virus als tegen virologen. Hoelang dat nog duurt ? Momentje, we spieken snel even bij Sciensano, het corona-cijferfabriekje van Steven Van Klucht, en wat blijkt : er zijn op vier weken tijd in het feestjaar 2021 al 192 000 Covid-vaccinaties gezet in België. Als we aan dit razend tempo verder blijven spuiten, en géén tegenslagen hebben, is de ‘Ploeg van 11 miljoen’ Belgen al gevaccineerd binnen slechts …229 weken, nog ruim vier jaar en vier maand te gaan dus. Een strak plan, nog even volhouden !

 

 

Onze speelsters zijn misschien wel technisch werkloos ondertussen, maar ze zijn er nog hoor ! U gelooft ondergetekende zijn bewering natuurlijk weer niet als hij die niet kan staven met een concreet voorbeeld ? OK dan, u vraagt, wij draaien : uw nieuwsgierige reporter (‘NR’) had dit keer het genoegen een levensechte Mehoni 1.0 ‘survivor’ te mogen interviewen, nl. Marieke Fremaut. Marieke maakte in een vorig leven al deel uit van Mehoni 1.0, en is op vandaag nog altijd aan de slag – letterlijk en figuurlijk - bij Mehoni 2.0, nl. bij onze VLaMmen, ook gekend als de Work-Life-Balance ploeg van Mehoni. 

 

 

Wist u trouwens dat er minder nog-actieve Mehoni 1.0 ‘survivors’ rondlopen op Planeet Aarde dan andere met uitsterven bedreigde soorten zoals bvb. de reuzenpanda, de berggorilla, de Javaanse neushoorn en de breedsnuithalfmaki ? Wel, u weet het nu.  Als u dus zo’n uiterst zeldzame Mehoni 1.0 ‘survivor’ tegenkomt, maak zeker een diepe, respectvolle buiging. Vergeet ook niet om een selfie te vragen, vroeg of laat kan u daar zeker mee uitpakken (enfin, in Zwienkerke toch). Hier is ze dan, Marieke over Mehoni & meer:

 

 

 

NR : Eerst de vraag van één miljoen : volgens de trouwe supportersclub van de VLaMmen bestaat het Mehoni Maandagavond-team uit allemaal niet-Zwienkerkenaressen, of hoe zeg je dat eigenlijk ? Juist hé ? In het beste geval zijn er enkele, tegen beter weten in, geëmigreerde Zwientjes bij. Erg is dat niet hoor maar, zeg eens, waarom spelen al die niet-Zwientjes dan volleybal bij Mehoni in een polderdorp met meer koeien dan inwoners ??? Anders gesteld, wat is de aantrekkingskracht van Mehoni, en bij uitbreiding van Zwienkerke ? Doe ons een plezier en schrijf eens een korte, geloofwaardige ‘testimonial’ ten bate van Mehoni en, niet te vergeten van Zwienkerke natuurlijk, zodat we daar fier mee kunnen uitpakken op de website van onze club en op die van de sportdienst van Zwienkerke.

 

 

Marieke : Het klopt inderdaad dat ik ook een niet-Zwientje ben maar speel ondertussen wel al 10 jaar volleybal op het bekendste volleybalveld van Vlaanderen en omstreken. Toen ik 10 jaar geleden begon bij Mehoni werd ik direct super goed onthaald door een zeer  toffe bende en voelde me dan ook direct thuis. De eerste training bestond helaas al direct uit een looptraining doorheen Zuienkerke. Zo kreeg ik dus al een direct een rondleiding door deze prachtige streek.

 

 

(n.v.d.r. : deze getuigenis krijgt natuurlijk een ereplaats op de website van Mehoni (www.mehoni.be) en ook de toeristische dienst van onze gemeente gaat daar ongetwijfeld direct mee aan de slag !).

 

 

 

NR : Bij Mehoni is het motto We Geven Ons Niet, da’s alom bekend. @Marieke nu : wat is jouw motto waarmee je best de (maan)dag doorkomt ?

 

 

Marieke : In het volleybal is mijn motto “één voor allen, allen voor één” want samen gaan we voor de overwinning.

 

 

 

NR : Met al die jaren op de teller bij Mehoni heb je al veel verschillende outfits gedragen, en geef toe, die waren niet allemaal een streling voor het oog. Stel nu even dat je zelf een volleybaloutfit mag ontwerpen waarop geen namen van sponsors moeten staan à la een Bandencentrale Vandewiele, Beenhouwerij Van Ham, Viswinkel Paelinck, Uitvaartcenter Vandekiste, Bierhandel Lazarus, Frituur Annie & Gaston, maar een uitrusting waarmee je écht een schoonheidsprijs verdient, één waarmee je evengoed op de catwalk als op een volleybalplein kan staan. Welke kleuren gaat die outfit dan krijgen van jou en wat gaat erop staan (bvb. afbeeldingen, slogan, voorwerpen, dieren…) ? Marieke, laat uw creatie hieronder tot leven komen, we zijn benieuwd.

 

 

 

Marieke : Oei, vind je onze truitjes niet mooi? Ik vind ze wel zeer mooi hoor! Ik zou zelfs durven zeggen dat de outfit die we nu hebben een van de mooiste van de reeks is. Als ik dan toch een nieuw truitje zou mogen ontwerpen zou dit er zo uit zien:zwart strak truitje met kleine V-hals, halve mouwtjes en witte accentlijnen. Op de voorkant boven het nummer komt de tekst MEHONI omdat we zo trots zijn op onze ploeg. En daaronder een zwart strak broekje.

 

 

 

NR : Als lid van de trouwe VLaMmen supportsclub denkt uw NR het recept te kennen waarmee jullie regelmatig een Mehoni maandagavondoverwinning bijeen slaan. Enne, weet je wat, jij hebt precies altijd de regie in handen ! Dat gaat zo : de bal vliegt rond, dan begin jij – compleet onverwachts – “één” te roepen. Die kreet heeft bij de tegenstand het effect van een lichtbak op wilde konijnen : het zestal aan de overkant verstijft, weet niet wat er gebeurt en denkt welllicht dat dit de Zwienkerkse versie is van een brandalarm dat plots afgaat. Dan komt “twééééje” eraan (langer gerekt dan “één”, 10 decibel luider ook, en in een a capella versie gebracht, met een achtergrondkoortje van nog twee andere VLaMmen). De paniek slaat toe nu bij de concurrentie, en  voor ze in de coulissen kunnen wegvluchten volgt de apotheose : “D-R-I-E-E-E-E-E-E-J-E” ‘(nog langer gerekt dan “twééééje”, weer 20 decibel gratis erbij, en Mehonieus begeleid door alle VLaMmen). Nu slaat de tegenstand compleet in een kramp, uw NR is op zo’n momenten al blij dat ze van pure schrik geen “verlies van lading” doen op onze nieuwe speelvloer. Resultaat : punt voor Mehoni, er ontbreekt nog enkel een vuurwerk apotheose om het VLaMmen-feestje compleet te maken. Zo’n 1-2-3 toestand is dus bijzonder effectief om te scoren of om iets gedaan te krijgen op eenvoudig verzoek. Onze vraag nu @Marieke : zijn er zo situaties in de huiselijke kring waarop je diezelfde techniek (met succes) toepast om dingen snel gedaan te krijgen ? Of waarvan je toch hoopt dat je daarmee iets snel en goed gedaan zou krijgen ? Kom, gooi het in de groep…

 

 

 

Marieke : Er lopen thuis 2 kids rond van 10 en 7 jaar. Het gebeurt, gelukkig maar uitzonderlijk, dat ik ze wel eens tot de orde moet roepen als ik voel dat ze de boel op stelten gaan zetten. Als ik dan tot 3 moet tellen wil dat zeggen dat ze maar beter stoppen met hun plannen en terug beter maar terug normaal doen. Meestal lukt dat ook effectief en moet ik niet verder dan 2 tellen.

 

 

(n.v.d.r. : de 1-2-3 VLaMmen techniek is dus ook in huiselijke kring toepasbaar, doe de test en laat ons het resultaat zeker weten)

 

 

 

NR : Stel dat corona voorbij is, onze Maandagavondploeg speelt weer de pannen van het dak en sluit de competitie af op de eerste plaats. If you can dream it, you can play it. Wat wij dan van u willen weten: waar gaat die VLaMmen kampioenenviering door als het van jou afhangt en wat zou er op het menu mogen staan (n.v.d.r. : het moet voor één keer niet bij Frituur De Bosrand zijn) ?

 

 

Marieke : Mijn ideale kampioenenviering zou er uit bestaan dat we eerst eens lekker gaan eten om de avond te beginnen. Het hoeft zeker geen chique restaurant te zijn waar je je manieren moet houden. Liever iets knus en gezellig waar we met zijn allen plezier kunnen maken. Nadien zouden we zeker moeten gaan dansen tot in de vroege uurtjes. Voor alle duidelijkheid, we moeten we echt geen kampioen spelen hoor om dit eens in te plannen. Een andere gelegenheid is eigenlijk ook al goed.

 

 

 

NR : Je hebt met de VLaMmen al verschillende keren een ‘testmatch’ gespeeld tegen onze damesploeg. Tot nu toe waren de VLaMmen telkens de beste maar het gaat niet lang meer duren voor de kansen keren, geloof deze redactie maar. Kom, geef enkele coaching tips aan onze M&M damesploeg : wat moeten ze volgens u nog meer en beter doen om de VLaMmen eindelijk te kloppen ? Geef eens wat gratis en vrijblijvend advies aan Mehoni ‘the next generation’.

 

 

Marieke : Ik vrees er inderdaad ook voor dat we binnenkort het onderspit eens gaan moeten delven tegen de dames. Zij worden beter en beter, en wij… wij worden er helaas maar niet jonger op. We zullen er echter alles aan doen om te blijven winnen hoor. Als ik toch iets zou moeten meegeven dan zou ik zeggen: roepen als je de bal pakt maar ook samen roepen voor elk punt. Zo speel je nog meer als team en zo kan je soms toch het verschil maken.  

 

 

 

(n.v.d.r. : ondergetekende is 200% akkoord)

 

 

NR : Als je drie woorden (bijvoeglijk of zelfstandig naamwoord, werkwoord,… het maakt echt niet uit) zou moeten neerschrijven die het best de VLaMmen samenvatten, welke zouden dat dan zijn ? Zes woorden mag ook, evenveel als er VLaMmen op het plein staan. Allé, som ze eens op voor ons :

 

 

Marieke : Super leuke bende! Beste ploeg ever :-)

 

 

(n.v.d.r. : excuses voor de kleine vormelijke ingreep vanwege ondergetekende in het antwoord hierboven, uw NR wil absoluut vermijden dat een onoplettend iemand erover zou lezen 😊)

 

 

 

NR : Als er iets is waarvan je hoopt dat het binnen 10 jaar (of sneller) overbodig is, wat zou dat dan zijn (n.v.d.r. : je begrijpt wel dat Mehoni hier geen goed antwoord is hé)?

 

 

Marieke : Zeker het mondmaskertje ! Laat ons hopen dat het binnenkort alles normaal wordt.

 

 

 

NR : Mogen we weten welke website je de laatste vijf jaar al het meest bezocht hebt (n.v.d.r. : zeg nu niet ‘de buienradar’) ?

 

 

Marieke : Ik bezoek het meest google.be dit is mijn beste vriend om iets op te zoeken. Naar buienradar kijk ik toch ook veel want in deze coronatijden tijden is het zo toch het gemakkelijkst om een uitstap te plannen.
Door het hoge aantal pakketjes die thuis worden geleverd kijk ik volgens mijn huisgenoten iets te vaak naar zalando.be. Maar welke vrouw kijkt daar niet eens graag naartoe?

 

 

 

NR : De winter hier in Zwienkerke is koud, lang en donker. Stel nu even dat de VLaMmen op winterstage mogen op kosten van Mehoni, niet naar Vleteren, maar naar een warm en zonnig oord, om te herbronnen, om aan teambuilding te doen, je kent dat wel hé. Maak u geen zorgen, ’t is niet Temptation Island en Peter Van de Veire, Sean Dhont en Stan Van Samang hebben nu even geen tijd om mee te gaan als animatoren. Jullie mogen zelfs de Mehoni damesploeg meenemen naar ginder om veel oefenmatchen te spelen op het strand onder een azuurblauwe hemel. Het volleybalnet is daar voor de gelegenheid tussen twee palmbomen opgehangen in de plaats van tussen ijzeren palen. Of er ginder ook ballenrapers en een scheids zijn, vraag je ? Wel, de mannen van de Braziliaanse nationale volleybalploeg, het beste ter wereld, hebben zich kandidaat gesteld om die klusjes voor jullie te klaren. Zie je de setting al een beetje voor u ? Prima, zeg het nu eens : waar gaat die ‘Mehoni-retraite’ naar toe als het van jou afhing en waarom ? Ons bestuur moet op tijd de tickets kunnen boeken, daarom best niet te lang aarzelen om de bestemming door te geven. Dank u !

 

 

 

Marieke : Dat lijkt me de Malediven zeker wel iets. Vorig jaar ging een vriendin van me daar op reis en als je dan die foto’s van daar ziet…. Azuurblauw water, witte stranden, bar en restaurant op het strand, snorkelen in lekker warm water… Wanneer vertrekken we?? Ik wil zeker alvast het bestuur en sponsors bedanken als ze ons zo’n reisje cadeau zouden doen.

 

 

(n.v.d.r. : Dju toch, je zal’t altijd zien hé ! Laat onze regering net nu weten dat niet-essentiële reizen voorlopig verboden zijn (corona weet je wel, we moeten eerst allemaal veilig ingeënt zijn. In de 2e paragraaf, zie hoger, heeft uw NR berekend wanneer het zover zal zijn. Nog even geduld dus, of op z’n Mehoni’s : We Geven Ons Niet !).

 

 

Ignace Cognito.