houtave1

 

Naar aanleiding van het Coronavirus heeft de sportraad het idee geopperd om enkele veilige wandelingen in te richten tijdens deze winterperiode. De eerste ging door in Zuienkerke, de tweede in Meetkerke en de derde zal doorgaan van 12 februari tot 28 februari 2021.

 

Deze maal is er geopteerd voor een vijftal bewegwijzerde natuurwandelingen langs verkeersluwe wegen met mooie vergezichten, drie over verharde wegen, nl 7, 12 en 17,5 km en een tweetal door de natuur, 11,5 en 16 km dit met een drassig en slijkerig parkoers. De tocht van  7 en 12 km  is geschikt voor mindervaliden en buggy's. 

 

Deze wandelingen gaan door in het teken van Jacob Van Maerlant die geboren is in Houtave, studeerde in Brugge en op 18 jarige leeftijd naar Voorne in Nederland trok.

Er is een toilet voorzien van de sportraad op het speelpleintje achter de kerk van Houtave.

Gelieve de honden aan de leiband te houden.

 

 

Door de coronacrisis zijn er enkele regels die de Zuienkerkse sportraad toepast:

 

De nationale maatregelen moeten strikt toegepast worden.

Er is geen verkoop van drank of eten door de sportraad (iedereen zorgt voor eigen picknick) en afval wordt niet achtergelaten.

Er is een toilet voorzien door de sportraad aan de achterkant van de kerk, op het speelpleintje, naast het hondenpoepvuilbakje.

Er zijn geen rustposten voorzien. 

Bij een eventuele verandering van de regels zullen deze ook toegepast worden door de sportraad.

 

 

De start is aan de parking Kapellestraat 16 Houtave (Zuienkerke) en dit is te bereiken via N9 Oostendse Steenweg (Brugge -Oostende) afrit Houtavedorp.

Met de bus Brugge Oostende halte Kerkhofstraat Houtave Zuienkerke.

Er is vrije start en de deelname is gratis. 

 

 

Meer info Roger Deketelaere 0478/24 31 63 of Franky Goethals 0476/48 31 69, of op www.sportraadzuienkerke.webnode.be en op de Zuienkerse website.

Foto’s kunnen eventueel gedeeld worden op de facebook sportraadzuienkerke

Deze wandeling gaat door in samenwerking met het Zuienkerkse gemeentebestuur en Wandelsport Vlaanderen VZW.