can do it

 

Mehonieuws, : Mehoni speelster in de kijker : Louna Time-Out !, Van uw nieuwsgierige reporter (‘NR’).

 

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes,  beste al de rest,

 

 

Neen hé ! Jullie zijn toch niet weer naar die dagelijkse corona-doemberichtgeving op Van Ranst TV, afgekort de VRT, aan het kijken ? Gow zeg, da’s puur tijdverlies, er is echt wel interessanter nieuws te rapen hoor. Zoek het vooral niet te ver en lees hier gewoon verder, want uw reporter mag jullie een sportief talent van eigen bodem (!), Zwienkerke dus, voorstellen. Aha, hebben we uw interesse ? Goed zo, meer moet dat niet zijn…

 

 

Een sportief talent dus ? Hm…, bij welke Zwienkerkse sportclub zou dat talent dan wel aangesloten zijn ? Beste Zwientje, onthoud het voor de rest van uw dagen : bij Mehoni natuurlijk, de beste vrouwenvolleybalploeg van ons dorp, geliefd in onze gemeente en gevreesd tot ver daarbuiten.  Uw nieuwsgierige reporter (‘NR’) mocht deze keer Louna Vanden Broucke een paar vragen stellen. Haar artiestennaam bij Mehoni luidt ‘Kleine Louna’, om onbegrijpelijke redenen eigenlijk, want deze meid is echt wel een grote madam op het plein. Slaat de tegenstand in’t heetst van de strijd een smash naar de Mehoni kant van het terrein, en moet onze coach in een nanoseconde een speelster vinden die haar hand nog net onder die bal kan wringen wanneer die nog amper een picometer boven de vloer zweeft ? Eén adres om dit soort crisissituaties te ontmijnen : Louna ! Ze demonstreert op zo’n momenten het betere duikwerk, priemt vliegensvlug haar hand nog net tussen de bal en de vloer, duwt hem met twee en een half vingerkootje weer omhoog, en voorkomt ternauwernood een punt voor de tegenstand. Louna gaat voor elke bal, in welke uithoek van het plein dan ook. U merkt het, deze speelster is gewoon een fantastische Mehoni-ambassadrice want ‘Ze Geeft Zich Niet’. En, voor sommigen misschien nieuws, maar voor ondergetekende een weet : Louna loopt ook sneller door de polder dan de gemiddelde gazelle dat kan op de Afrikaanse savannes.

 

 

Wat gaan we aan Louna vragen eigenlijk ? Inspiratie vinden voor zoiets, da’s altijd moeilijk. Ondergetekende heeft deze keer ingevingen gezocht en gevonden door wat rond te surfen in “De Tijdloze” en de TOP 2000, heeft lukraak enkele liedjestitels eruit gepikt en die gebruikt als kapstok om een vraag aan op te hangen. We gaan eraan beginnen, beste Zwientjes, neem uw time-out voor Mehoni starring Louna. Enjoy !   

 

(Wake Me Up, Avicii), NR: Rise and shine ! Zeg Louna, hoe ziet het perfecte begin van de dag eruit voor je ? 

 

Louna : Het perfecte begin van een dag start vaak met een zonnetje aan de hemel en happy pop muziek. Daarnaast is het ook belangrijk dat ik goed geslapen heb en geen obstakels tegenkom in de ochtend. Soms stap ik wel eens met het verkeerde been uit bed en dan kan ik best wel eens humeurig zijn. Mijn ouders en broers ondervinden dat soms :)).

 

 

 

 

(Hot for Teacher, Van Halen), NR : Je hebt in deze coronatijden ongetwijfeld ook mogen genieten van het afstandsonderwijs? Geeuw zeg... een moeilijk vraag nu, wat is NOG vervelender dan les volgen van achter uw laptopscherm? Een goed antwoord zou kunnen zijn les geven van achter een laptopscherm, zeker weten, maar van welke coronamaatregel heb jij tot nog toe het meest last van gehad?

Louna : Ik vind het vooral lastig dat je maar een beperkt aantal mensen kan zien en dat natuurlijk alles gesloten is. Ik ga graag eens weg met mijn vrienden en dat mis ik nu wel. Mijn mama noemt mij ook vaak ‘een rooier’, omdat ik veel weg ben van huis. Ik heb wel één voordeel ondervonden door deze coronamaatregel en dat is dat je merkt welke vrienden je steeds blijft horen en waarmee je dus contact blijft behouden.

 

 

Daarnaast vind ik het natuurlijk ook ambetant dat ik niet meer kan volleyballen & paardrijden. Momenteel kan ik atletiek wel nog doen, maar dan met bepaalde regels. Ik hoop dat corona betert zodat er een volgend volledig seizoen kan komen en zodat we terug kunnen trainen.

 

(n.v.d.r. : fingers crossed, we duimen volle bak met jullie mee!, en bekijk de video van Hot for Teacher, daar kan afstandsonderwijs echt niet tegenop 😊).

 

(Everything Now, Arcade Fire), NR : We kijken hoopvol naar de toekomst. In de komende maanden krijg jij ook een prik, niet van een wesp maar van Pfizer. Zeg eens, wat is het eerste groot plan dat je wil uitvoeren als corona eindelijk voorbij is ?

 

Louna : Als corona voorbij is wil ik graag op reis gaan met vrienden naar een warm land. Ik mis dat wel op reis gaan en ik ben er zeker van dat ik niet de enigste ben. Nu kan je ook wel op reis gaan, maar ik vind het toch wat riskant. Het is beter om te wachten tot na corona. Zelfs hier is er één groot voordeel en dat is dat je geld bespaart.

 

 

(Shape of You, Ed Sheeran), NR : Genoeg over corona nu, Louna, laat uw verbeelding eens werken : als je voor één dag iemand anders zou mogen zijn, wie zou je dan kiezen en waarom ?

 

Louna : Over deze vraag moest ik even denken, want ik had eigenlijk echt geen idee. Ik denk dat ik graag voor 1 dag iemand zou willen zijn uit de 80’s. Ik vind de kledingstijl uit de 80’s supertof en ook vandaag merk ik steeds meer dat deze kleren terug in de mode zijn, zoals bijvoorbeeld een broek met olifantenpijpen. Daarnaast vind ik ook de muziek uit die tijd erg tof. Een liedje dat bij mij goed in de smaak valt is ‘I wanna dance with somebody’ van Whitney Houston.

 

(n.v.d.r. : een mooie keuze, in alle opzichten ! Wijlen Whitney was een mooie madam (een M&M 😊 ?) en ook nog eens gezegend met fantastische stem.

 

(Simply the Best, featuring T2, ’t is te zeggen Tina Turner, om alle verwarring te vermijden), NR : We hebben het nog niet over de M&M gehad begot ! Zeg eens Louna, welk bijkomend talent op het volleybalveld zou je aan jezelf willen toevoegen als dat kon? Of meer willen van hebben ? 

 

Louna : Ik zou enorm graag groter willen zijn. Tijdens het volleyballen heb ik af en toe eens de bal gedeeltelijk mee bij het blokkeren. Ook heb ik soms moeite om mijn pols te gebruiken bij de aanval zodat de bal naar beneden gaat. Als ik groter zou zijn, zou ik hierin kunnen evolueren en meer in het veld kunnen staan. Ondanks dat ik klein ben, laat ik mij niet op de achtergrond zetten. Ik blijf altijd doorzetten en mijn best doen om een plaats op het veld te verdienen.

 

(n.v.d.r. : yep, alle Mehoni supporters kunnen dat laatste getuigen !).

 

(With or Without You, U2), NR  : Louna, zet u schrap ! We leggen u een “first world problem” van jewelste voor, een dilemma, waarvan we hopen dat het je nooit in’t echt overkomt…Wat zou je kiezen : een leven zonder internet of leven zonder vrienden ? 

 

Louna : Ik kies hier voor een leven zonder internet. Ik vind vriendschap veel belangrijker dan internet. Het internet kan je niet gelukkig maken en vrienden wel.

 

Zonder vrienden zou het leven maar eenzaam en saai zijn. Daarnaast vind ik ook dat het internet vol staat met fake news en daardoor ontstaan er misverstanden

 

(Poker Face, Lady Gaga), NR: Hoe goed kan jij iemand om de tuin leiden ? Welke smoes gebruik je het meest, terwijl je met gemak uw gezicht strak in de plooi kan houden (n.v.d.r. : “de batterij van mijn GSM was plat” komt misschien nu op in gedachten ?). 

 

Louna : Een smoes die ik heel soms eens gebruik is ‘ik was het uit het oog verloren’. Wanneer ik bijvoorbeeld iets moet doen voor iemand of een schooltaak moet maken waar ik echt tegen op zie, dan durf ik dat uitstellen, omdat ik daar geen zin in heb...

 

(n.v.d.r. : No worries, het overkomt de beste. Zeg Louna, je beseft toch dat je dit argument nu niet meer gaat kunnen gebruiken in de toekomst hé ? Bedenk best al maar een ander…)

 

 

(Don’t Stop, Fleetwood Mac), NR : Welke film of serie heb je al meer dan 5 keer gezien en kan je blijven bekijken ?   

 

Louna : Dit is misschien een beetje cliché, maar ik blijf graag kijken naar de film ‘Home Alone’. Ieder jaar kijk ik samen met mijn familie tijdens de kerstperiode naar deze film. Ik kijk er altijd naar, omdat ik de film heel grappig vind. Het is hilarisch hoe een klein jongetje de dieven een pak slaag geeft & zeker de manier waarop hij dat doet.

 

(n.v.d.r.: Louna kent haar klassiekers !).

 

 

 

 

(Breathless, the Corrs), NR: Even het verstand op nul, het is hoog tijd voor een doe-vraag ! Louna, jij volleybalt en ondergetekende weet dat je ook flink kan lopen, een beetje zoals de neus van deze NR in de wintermaanden. Bon, het zit dus goed met de conditie en uw longen zijn goed getraind. Hoelang kan jij eigenlijk uw adem inhouden ? Doe de test en laat het ons hieronder weten.  Laat daarna ‘Breathless’ van de Corrs afspelen, lekker luid, en je bent direct weer in vorm.

 

Louna : Ik heb deze test gedaan en ik kon 40 seconden mijn adem inhouden. Laten we ‘the M&M breathless challenge’ opstarten waarbij ik mijn andere ploegleden en coach uitdaag. Wie kan beter??

 

(n.v.d.r. : Doen we !!! Misschien kan je ook een Mehoni-interploeg competitie opstarten, van jong naar ‘ervaren’: welke ploeg heeft gemiddeld de langste adem? Het Mehoni bestuur laat weten dat het ook meedoet onder de ploegnaam “Adembenemend”. Het gemeentebestuur mag natuurlijk ook altijd een ploeg vormen, we noemen die ‘the Breathless Club’, OK ?. Ach ja, ondergetekende heeft net de ‘breathless challenge’ op zichzelf toegepast en is voorlopig afgeklokt op een persoonlijk record van 45 seconden en met donkerpaars hoofd. U ziet het, we geven ons niet…). 

 

 

(Welcome to the Jungle, neen sorry…correctie, Paradise City moest het zijn, Guns’n’Roses), NR: Stel, je bent burgemeester van polderdorp Zwienkerke, dream big! Wat zou je per direct aan onze gemeente toevoegen dat er nu niet is, bvb. events, gebouwen, dieren, enz. 

 

Louna : Als ik burgemeester zou zijn, zou ik graag een grote sporthal willen bouwen. Er is zeker helemaal niets mis met onze kleine zaal in Zuienkerke, maar we kunnen meer zaken leren in een grotere zaal. Onze trainer kan ons dan bijvoorbeeld sprongopslag leren en daarnaast leren we in een grote zaal ook meer ballen redden, want in Zuienkerke botsen de ballen direct tegen de muren. Natuurlijk weet ik ook wel dat het niet zo evident is om een grote zaal te bouwen in Zuienkerke :)).

 

(n.v.d.r. : Zuienkerke, waar is dat ? Nooit van gehoord…of bedoel je Zwienkerke ?).  

 

 

 

(Working on a Dream, Bruce Springsteen), NR. Maar, kijk nu : je maakt nog een grotere promotie, Louna !!! Dream even bigger…Je wordt zowaar voorzitter van Mehoni, onze V1 is voortaan L1 (met hoofdletter), gedaan met “Kleine Louna” ! Zeg eens, beste L1, wat zou je als nieuwe voorzitter graag willen toevoegen aan Mehoni dat er nu niet of nog niet is ?

 

Louna : Als voorzitter van Mehoni zou ik graag eens een stage willen doen van één week in een ander land. Daar kunnen we dan volleyballen, maar ook krachtoefeningen uitvoeren en eens gaan lopen. Mijn ploegleden horen mij al aankomen, want niet iedereen loopt natuurlijk graag :)). Naast het sporten zou ik ook graag ontspannende activiteiten willen doen zodat onze ploeg hechter wordt, want volleybal spelen we niet individueel, maar samen als een team. Dit lijkt mij een leuke ervaring en natuurlijk moet je hierbij dan ook rekening houden met de kosten :)).

 

(n.v.d.r. : Sinds wanneer staat de coopertest niet meer in de eindtermen van de U15/U17 ? Foei zeg, invoeren !! @Louna, als het een troost mag zijn : lopen als onderdeel van de training was bij Mehoni 1.0 destijds ook altijd een opwarming met twee snelheden: sommige Mehonia’s speelden het klaar om 300 m na vertrek uit de Mehoni ‘stelplaats’ al 450 m achter te zitten op de snelste…faut le faire hé ! En wat die buitenlandse stage betreft : aangezien dit valt onder de ‘essentiële reizen’ gaat ons bestuur zo snel mogelijk op prospectie in Cadzand, u ziet : We Geven Ons Niet…).

 

 

Ignace Cognito