De BUITENSPEELDAG zet zich vanaf dit jaar in voor '365 dagen buitenspelen'!

Hang de tracker ergens uit en kleur per buiten gespeeld uurtje of buitensportles, .... een bolletje in.
Lukt het jou om aan 1000 uren te komen?

 

buitenspeeldag tracker

gps zoektocht

 

 

GPS fietszoektocht

 Van 10 april tot en met 9 mei 2021. 

Een zoektocht voor jong en oud! Ben je tussen 10 en 18 jaar dan kan maak je bovendien kans om een bioscoopticket te winnen!

GPS zoektocht antwoordenformulier
Hoe deelnemen?
Scan de QR code! Op het formulier kan je de verschillende startpunten vinden.

Om deel te nemen is het handig om een smartphone met mobiele data bij te hebben. Want op elke locatie krijg je een nieuwe QR code (de zwarte) om te scannen.
Ontcijfer de puzzel om de coördinaten te bekomen van je volgende locatie. Op sommige locaties moet je een vraag beantwoorden, dat doe je door de groene QR code te scannen en het antwoord in te vullen.

Morse, geheimschrift, letterwaarde, stapeltellen, …. Klik hier voor een beetje hulp 😊 !

Maak kans op het winnen van een bioscoopticket door ons een ingevuld antwoordenformulier door te sturen. De winnaars zullen gecontacteerd worden na 10 mei 2021. 

 

 

Vogelhuisjestocht

  Van 10 april tot en met 9 mei 2021. 

vogelhuisje           
 

In elke deelgemeente kan je deelnemen aan een vogelhuisjestocht.  Zoek het startpunt en volg daarna het plan. Bij elke vogelhuisje hoort een opdracht. Vervul je de opdracht, dan mag je een vogeltje nemen uit het  'gaatje'  en plakken op het deelnameformulier.

Ben je jonger dan 12 jaar en heb je alle vogeltjes gevonden? Breng het  deelnameformulier binnen in het gemeentehuis en maak kan op het winnen van een eigen vogelhuisje. De winnaars zullen via e-mail gecontacteerd worden na 9 mei 2021. 

Het deelnameformulier kan je verkrijgen in het gemeentehuis, Slagerij Chris en Dagelijkse Nood.
Hier kan je eveneens het deelnameformulier en het plannetje downloaden.

 

 

  

 

 

 

NICK BuitenSD FbHeader 820x312 V2

 

Dit jaar geen groot speelfeest zoals anders, geen honderden kinderen spelend bij elkaar...
Maar toch! Dit jaar voorizet het gemeentebestuur op elk speelpleintje in Zuienkerke en zijn deelgemeenten (Meetkerke, Nieuwmunster & Houtave) spelplezier.

Op 21 april zal er van 13u00 tot 17u00 op elk speelpleintje een speelkoffer staan vol spelplezier. Op het speelplein kan je naar hartelust spelen met het materiaal uit de koffer.