nieuwmunster3

 

Naar aanleiding van het Coronavirus heeft de sportraad het idee geopperd om enkele veilige wandelingen in te richten tijdens deze winterperiode. De eerste ging door in Zuienkerke, de tweede in Meetkerke, de derde in Houtave en de vierde gaat door in Nieuwmunster van 3 april tot en met 25 april 2021


De sportraad had het idee geopperd om een coronaveilige wandeling te maken langs het Natuurpunt Groenwaecke, maar daar Blankenberge geen toestemming gaf om de bewegwijzering te plaatsen op het grondgebied Blankenberge werd dan maar gekozen voor een alternatieve route nl richting Houtave. Daardoor is er enkel toilet bij de start op het plein van Nieuwmunster.


Er zijn eveneens een drietal bewegwijzerde natuurwandelingen van 6, 12 en 16 km langs verkeersluwe wegen met mooie vergezichten die gedeeltelijk het parkoers van de VVV Zuienkerke volgt. 

De wandeling van  6 km  is geschikt voor mindervaliden en buggy's. 

 

Gelieve de honden aan de leiband te houden.

 

Door de coronacrisis zijn er enkele regels die de Zuienkerkse sportraad toepast:

De nationale maatregelen moeten strikt toegepast worden.

Er is geen verkoop van drank of eten door de sportraad (iedereen zorgt voor eigen picknick) en afval wordt niet achtergelaten.

Er is een toilet van de sportraad voorzien aan de textielcontainer op het kerkplein van Nieuwmunster.

Er zijn geen rustposten voorzien. 

Bij een eventuele verandering van de regels zullen deze ook toegepast worden door de sportraad.

 

 

De start is aan de kerk van Nieuwmunster in de Doelhofstraat 36-38. En dit is te bereiken via N9 Oostendse en N307 Brugse Steenweg, of met de lijnbus 31 (Brugge -Wenduine) en afstappen aan de halte Nieuwmunsterdorp.

Er is vrije start en de deelname is gratis. 

 

Meer info Roger Deketelaere 0478/24 31 63 of Franky Goethals 0476/48 31 69, of op www.sportraadzuienkerke.webnode.be en op de Zuienkerse website.

Foto’s kunnen eventueel gedeeld worden op de facebook sportraadzuienkerke

Deze wandeling gaat door in samenwerking met het Zuienkerkse gemeentebestuur en Wandelsport Vlaanderen VZW.