can do it

 

Mehonieuws, : Mehoni speelster in de kijker : Over Jul, Juul en Julie, Van uw nieuwsgierige reporter (‘NR’).

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians,  beste al de rest,

 

Stop de drukpersen : Zwienkerke is bijna coronavrij !!! We hebben nauwelijks genoeg besmettingen om elke deelgemeente er ééntje te gunnen. Er is blijkbaar maar één plaats in Belgenland nóg coronaveiliger dan Zwienkerke : de studio’s van VanRanst TV, de VRT.  Dat is ook logisch want in de weinige ogenblikken dat nonkel Marc eens geen TV interviews geeft, ligt hij op een veldbedje  achterin de nieuwsstudio een uiltje te vangen, weliswaar met één oog halfopen, weet maar nooit dat er een verdwaald coronavirusje binnensluipt op een onverwacht moment. Waar men gaat langs Vlaamse wegen, Van Zwans houdt het virus altijd tegen…Echt waar, het moment is niet meer veraf dat iedereen die gewoon eens zijn of haar neus buiten het raam durft te steken direct met een schop platgeklopt wordt door een verdekt opgestelde viroloog. Kijk dus best uit als u het toch riskeert, wie weet staat Van Zwans of Vlieghe achter de hoek klaar met zo’n wapen om het virus, samen met u, in één welgemikte mep de nek om te draaien.

 

Trouwens, die viroclowns kunnen niet alleen ingehuurd worden voor het nieuws of Terzake, ze zijn ook voor ons entertainment volop beschikbaar. Grootviroloog Van Zwans himself heeft al radjes gedraaid in Het Rad der Fortuin tijdens de Kerstvakantie, en op 23 maart ll. was het de beurt aan Pierre Van Damme om zich, geheel vrijwillig, onsterfelijk belachelijk te maken in DIW. Nu is het nog enkel wachten tot Erika Ziet-ze-Vlieghe op TV een potje gaat paaldansen in prime-time met enkel een mondpamper aan. Niet pleue, niet zeure, zo stond dat op haar t-shirt, onderschat haar dus niet! Hey zeg, zou die Vlieghe ooit nog bij Mehoni gespeeld hebben misschien ? Niet pleue, niet zeure, da’s toch precies hetzelfde als We Geven Ons niet ? We vragen het na bij onze job-student coach, die moet dat zeker weten, met zo’n lange staat van dienst bij Mehoni.

 

Mehoni nu…Onze Mehoni dames mogen van die viro-spelbrekers hierboven nog altijd geen volleybal spelen, de beuzakken…Onze Mehonia’s zijn dus voorlopig nog altijd verplicht in “paaspauze” (n.v.d.r. : niet te verwarren met plaspauze, die laatste duurt gemiddeld genomen iets minder lang), maar onze M&M zijn springlevend. We hebben er onlangs nog ééntje coronaproof geïnterviewd. In’t leven buiten Mehoni gaat, staat en danst ze door het leven als Julie Decuyper, maar bij Mehoni kennen haar beter onder haar artiestennaam Juul. Uw nieuwsgierige reporter (‘NR’) stelde haar een paar vragen, lees mee :

 

NR : Beste Julie, in’t Deens betekent Juul trouwens niet Julie maar “juli” en met één “u” geschreven beteken jij gewoon “Kerstmis” in Denemarken. Cool hé, zomer en winter verpakt in één naam, de jouwe ! Maar, Julie, Juul en Jul, stel dat je zelf uw naam had mogen kiezen, hoe zouden we je dan vandaag noemen ?

 

Juul : Mijn ouders twijfelden tussen de namen Julie en Babette. Babette vind ik zelf een heel leuke naam dus dan zou ik deze kiezen :).

 

NR : Zeg eens, heb je een doel of een uitdaging die je op dit moment bezig houdt (iets sportief, een avontuur, iets organiseren, andere…)? Indien niet, welke “challenge” zou je wel eens willen aangaan ?

 

Juul: Voor het moment heb ik niet echt een uitdaging maar ik zou bijvoorbeeld ( na de corona-tijden) heel graag een grote reis maken naar een land met een compleet andere cultuur dan hier, dat lijkt me echt leuk!

(n.v.d.r.: Zwienkerke lijkt ons echt iets voor u !!)  

 

NR : Juul, stel nu even dat Mehoni, net zoals een school of een bedrijf, een opendeurdag organiseert om nieuwe leden te werven voor volgend seizoen. Je weet hoe dat gaat : sommige M&M (‘Mehoni Meiden’) spelen een demonstratiematchke terwijl een paar andere, waaronder jij, de toekomstige M&M rondgidsen en hen voorstellen aan iedereen van de Mehoni ‘crew’. Nu, je komt op uw tocht langs een tafel waar een zekere “V1” achter zit, druk bezig met de inschrijvingsformulieren in te vullen (beknopte omschrijving van die V1 : vrouw, blond, 1m70 ongeveer, durft al eens een babbeltje slaan,…). Onze vraag nu, Juul : hoe zou je die V1 voorstellen aan een would-be M&M ? Maar wacht, ’t moet ook niet te gemakkelijk zijn, we vragen alleen dat je uw antwoord  in’t Westvloams neerschrijft. Je meug geruste Hoegel Transleet gebruuk’n wi, neerschrieven zoals je’t uutspreekt in ’t Westvloams. Allé, zet uw beste beentje voor hé (in een 5 tal zinnetjes) :

 

Juul : Ik zoen voorzitster Nathalie omschrieven lik de mjeest sociale madam da kik kenn. Vree enthousiast, stoat altied kloar voor iedereen, ze ziet iedereen super gern. Ze ku t alles super goeid organisern, tis altied stief wel in orde. Doa bie is ze zie ook op bekan elke match aanwezig vor us te komn supportern. Met andere woordn e betere voorzitster kun wiender ni wenshen. 

 

(n.v.d.r. : 😊😊😊😊😊 !!)

 

NR : Mehoni is de beste vrouwen-volleybalploeg van Zwienkerke, da’s algemeen bekend, maar vooral in ons dorp. We mogen nu en dan ook eens out-of-the-box denken nietwaar ? Alors, wat zou jij ervan vinden dat we er een mannen- of jongensploeg aan toevoegen, mochten we genoeg exemplaren op de kop tikken ? Die ploeg zouden we ook de “m&m” kunnen noemen, nl. de Mehoni Mannen, maar dan met kleine letters. De M&M (Mehoni Meiden dus) krijgen natuurlijk een adviserende stem in de preselecties van de “m&m”, dat spreekt voor zich.  Dan mogen onze “m&m” in’t voorprogramma van de M&M hun match spelen, ’t zal wel zijn, en nadat ze dan gewassen en afgedroogd zijn, staan ze klaar om voor onze damesploeg te supporteren. Wat denk je, Juul ? Jouw gedacht hierover graag, gooi het in de groep a.u.b….

 

Juul : Een mannenploeg bij Mehoni vind ik zeker geen slecht idee :). Het brengt misschien wat diversiteit in de club. Ik denk dat het wel wat zou verschillen met onze damesploeg omdat mannenvolleybal er soms wat heftiger aan toe gaat lijkt me. En als ze nog eens komen supporteren voor ons ben ik volledig akkoord ;). 

 

(n.v.d.r. : that’s the sprit !! )

 

NR : Beste Juul, think forward. Als we goed ingelicht zijn, staat het studentenleven voor de boeg voor u en ga je daarna werken. Je moet dus wellicht nog een paar belangrijke beslissingen nemen in de komende maanden ? Geen nood, er zijn nog zekerheden : elke (West-Vlaamse) student zoekt een studentenplek die net ver genoeg van thuis ligt om niet dagelijks te moeten over en weer pendelen, maar die zich toch op wandelafstand van de Overpoortstraat bevindt. Da’s al flink wat denkwerk uitgespaard. Nu moet je nog enkel de invuloefening hieronder maken, en je bent op uw gemak tot aan uw pensioen. We geven een denkbeeldig voorbeeldje om u op weg te helpen : “Ik ben (Klaasje), en na de zomer ga ik op Erasmus in (Zwienkerke) (communicatiemanagement) studeren en daarna zou ik liefst (luchtbakker) worden in de media”. Zoiets dus, snap je ?

 

Nu is’t aan u Juul, vul uw keuzes in op de plaatsen tussen haakjes in de zin hieronder. Indien je nog niet zeker bent, geen probleem, doe dan maar de keuzes die momenteel met stip op één staan.

 

“Ik ben Juul, en na de zomer ga ik in (plaats) (studierichting) studeren en daarna zou ik liefst (beroep) worden”.

 

Juul : Ik ben Juul en na de zomer ga ik in Gent orthopedagogie  (of logopedie of psychologie) studeren en daarna zou ik liefst orthopedagoog worden (of logopediste of psycholoog). 

 

NR : Je leeft natuurlijk in’t heden, je kijkt ongetwijfeld meer dan ooit uit naar een coronavrije toekomst maar, beste Juul, naar welke periode uit het verleden zou je ook graag eens willen terugkeren, mocht dat kunnen en waarom (keuze zat, je kan teruggaan tot het tijdperk van de dino’s) ?

 

Juul : Ik zou graag teruggaan naar de tijd wanneer er nog geen gsm, ipad, laptop, tv, ... bestonden. Dus ook geen sociale media. Ik zou het me nu niet kunnen voorstellen om zonder gsm te leven. Hoe spraken mensen af vroeger? Waarmee vulden de mensen hun tijd wanneer wij nu op onze gsm zitten? 

 

(n.v.d.r. : 😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊😊, gewoon even vragen aan ma en pa ? )

 

NR : Mehoni dat klinkt nog vrij goed, bekt ook veel beter dan die andere namen van jullie tegenstanders. Allé, neem nu Packo Zedelgem, op wat trekt dat nu ? Niet ingewijden denken wellicht eerder dat dit de naam is van een gevangenis in Zedelgem dan van een volleybalploeg. Toch ? Je zal daar maar spelen… Of Hermes Rekkenshop Oostende ? Zelfs Ikea en De Brico klinken beter. Volley Oudenburg, mo gow, mocht die ‘Volley’ er niet voor staan, je zou toch denken dat het een woonzorgcenter is i.p.v. een volleybalclub ? @ Juul : mocht jij een kluchtige naam mogen verzinnen voor Mehoni, wat zou dat dan kunnen zijn ?

 

Juul : joker !

 

NR : “Oprecht, pluk de dag, ’t kan vandaag zijn maar ook morgen, grappig, zorgeloos, soms een beetje vergeetachtig…” , Beste Juul, wat je net gelezen hebt is geen vraag maar het antwoord op een vraag. Aan u om te raden wat de vraag was en wie erop geantwoord heeft 😊.

 

Juul : Ik denk dat de vraag was ‘Hoe zou je Julie omschrijven?’. Wie het antwoord heeft gegeven is wat moeilijker 😅. Misschien tante Nathalie mijn liefste meter :) of misschien iemand van de ploeg? Jolien, Margo,..? 

 

(n.v.d.r.: volledig correct ! onze V1 natuurlijk !! Wie dacht je ?). 

 

NR : Eigenlijk zou een vriend/lief moeten zijn zoals een snel in jouw richting vliegende volleybal : je schreeuwt in zo’n situatie één keer héééél luid “ie is van mij !!!”, en al de andere meisjes blijven er automatisch af.  Wat denk je, zou dat geen idee zijn voor op zaterdagavonden, muziekfestivals en feestjes en zo?

 

Juul : Hahaha, dat zou wel handig zijn xp. Iets om te onthouden wanneer we weer kunnen uitgaan 🤪.

 

NR : Geen paniek, het einde der tijden is zeker niet nabij hoor, al zou je er wel eens aan twijfelen als je weer eens die mistroostige koppen van Erika Ziet-Ze-Vlieghe en Marc Van Zwans voor de 10 000e keer op de VanRanstTv, de VRT dus, ziet verschijnen. Maar, stel nu eens dat je maar één jaar meer te leven hebt, wat zou je dan nog graag willen doen in dat jaar ? Allé, laat ons weten wat er zoals op uw allerlaatste bucketlist zou staan. 

 

Juul : Moest ik nog maar 1 jaar te leven hebben zou ik met alle mensen dat het dichtste bij me staan die ik het liefste zie, allemaal samen naar een tropisch land willen gaan. Een huis afhuren en elke dag GENIETEN van ‘t mooie weer, lekker eten, uitgaan, ... 

 

(n.v.d.r. : lijkt ons zoiets als : we geven ons niet ! )