Mehonieuws & Mehoni-needs

 

we need you RWB

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

Uw reporter heeft Uncle Sam even geleend, dat is die sympathieke jongeman die u hierboven met vertederende blik aankijkt.  Valt het jullie ook op : Uncle Sam is getooid in ‘red, white & blue’, de kleuren van de Amerikaanse vlag, heeft een ster op zijn hoed (stars & stripes), en zijn initialen komen, rarara, overeen met die van de United States. Uncle Sam staat daarom sinds jaar en dag symbool voor de USA en de Amerikaanse regering gebruikte zijn beeltenis op deze poster om soldaten (‘the troops’) te rekruteren voor de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Tot daar deze geschiedenisles. Interessant, geeuwen jullie nu ongetwijfeld, maar wat heeft dat met Mehoni te maken ?

 

Awel, blijf nog even bij de les, we gaan’t uitleggen. “WIJ”, dat zijn de Mehoni troepen, nl. de dames en meisjes die op het volleybalplein elke week weer het beste van zichzelf geven.  Die “need” is hopelijk duidelijk genoeg,… en “JULLIE”, dat zijn de Mehoni supporters, de fans, sympathisanten van alle slag. Voorbeelden zat : de ouders van onze M&M (‘Mehoni Meiden’), maar breng gerust ook bomma en bompa mee (meestal zijn die toch enkel als pakket verkrijgbaar), broers, zussen, ook alle-‘plus/stief-varianten’ daarvan, en uw toffe buurman of knappe buurvrouw zijn natuurlijk evengoed welkom.  Wacht, wacht,… wat we nog kunnen gebruiken als trouwe M&M supporter : de vaste (of iets lossere) vriend van Mehoni-speelster X of Y. Trouwens, is dat geen verplicht nummer voor die gasten om hun lief op het plein te komen aanmoedigen ? Eigenlijk zien we elke enthousiaste fan graag komen, maar laat ons afspreken dat jullie geen virologen of mensen die Greta Thunberg of Anuna D. noemen meebrengen, akkoord ? ’t Moet wel een beetje plezant blijven hé. Nodig die luitjes beter eens uit als u zelf een feestje organiseert voor zuurpruimen of azijnpissers.

 

Voor wie komt supporteren : u zal echt niet teleurgesteld zijn want de M&M geven zich niet, nooit eigenlijk, en het kost u veel minder (n.v.d.r. : niets !) dan een gemiddelde match van pakweg Club Brugge bijwonen. Bovendien, de M&M beloven u op hun communiezieltje dat ze in het aller-aller-aller-slechtste geval eens met 0-3 onderuit kunnen gaan, maar ze zullen NOOIT verliezen met 1-5 (zoals Club vs. Manchester City) of 0-6 (bvb. Club vs. AA Gent); ons reglement laat dat gewoonweg niet toe. Bij Club Brugge daarentegen, kan u zo’n afgang niet uitsluiten, hoe hard u ook supportert en hoeveel u ook betaalt. 

 

Beste Mehonians, in naam van onze speelsters, doe uw stinkende best en kom de sportieve trots van Zwienkerke, nl. onze én uw M&M, aanmoedigen. Steun bovendien niet alleen onze damesploeg, maar alle Mehoni ploegen. Om te vermijden dat u flauwe excuses verzint à la “ ik wist niet waar en wanneer de match doorging”, de place-to-be is nog altijd de Gemeenteschool van Zwienkerke, en hieronder zetten we de data en uren van alle thuismatchen tot de Kerst nog eens op rijtje (d.i. de situatie op 5/11/2021, eventueel latere aanpassingen vinden jullie op de website www.volleyscores.be ):

 

  • M&M Damesploeg : spelen op 14 november, dat wist u al uit de vorige Mehonieuws, maar noteer ook al maar 5 december (telkens om 11h), komt dat zien, komt dat zien…
  • U15 : aangezien Wapenstilstand dan net voorbij zal zijn, mogen onze U15 er weer ferm op meppen op 13 november (11h), maar ze gaan dat ook doen op 28 november (16h) en op 4 december (11 h).
  • U13 : spelen op 28 november (om 14h) en 4 december (om 9 h !! OMG, als die maar op tijd uit hun bed geraken zeg…)
  • U11 : gaan voor een overwinning op 28 november (10h) en op 5 december (10h30) en Volleyteam 2.0 gaat ongetwijfeld hetzelfde doen op 5 december (13h). Smeer uw stembanden al maar !
  • VLaMmen : ’t is echt geen grap hoor, maar willen jullie eens vrouwen zien volleyballen op een blauwe maandagavond, rond 20h30 ? Kom dan zeker af op 15 en 22 november en ook op 6 december (!) De Sint en the-one-and-only Zwarte Piet laten die avond de laatste pakjes speciaal afleveren door PostNL, DHL en Bpost om in hoogsteigen persoon te komen supporteren voor Mehoni. Is er iemand in de zaal die al weet wat ze gaan meebrengen ? 
 

Jullie komen dus allemaal kijken hé ? Bon, dat is dan geregeld. Wacht, nog niet weglopen : onze M&M stellen supporters evenzeer op prijs als ze op verplaatsing spelen. Hier zie, een paar exemplaren die altijd trouw op post zijn : Corry, Filip, Mark… Bedankt daarvoor luitjes !!! Hey, daarom deze oproep van uw Reporter@Mehoni speelsters (en alle sympathisanten) : als jullie het ook tof vinden dat er veel supporters de Mehoni troepen komen aanmoedigen bij matchen op verplaatsing, vind-dit-dan-leuk !

 

Ook op verplaatsing is ambiance verzekerd, uw reporter kan het getuigen. Allé, neem nu die match tegen en in Middelkerke, onlangs op 17 oktober. Die van ons versloegen toen de nummer 2 van de rangschikking, volleybalclub Middelmatig Middelkerke, met maar liefst 3-0. De M&M stonden in de eerste set op een bepaald moment zo maar even 20-6 voor. Het ging zelfs zo vlot dat onze M&M kapitein tijd had voor een entertainende stunt tijdens de match, nl. eerst een knalspurt lanceren naar de bal, gevolgd door een gedurfde en tegelijk heel sierlijke duikvlucht (beter dan Nina Derwael dat kan), om dan - klets-pats-boem – te “landen” midden in de aanwezige Mehoni supporters (toegegeven, net iets minder perfect dan Nina Derwael haar landingen). Whammm !!!

 

Op de afterparty in de kantine rolde Nelle, M&M speelster en broodjessmeerder in bijberoep, een soort tafellaken open met daarin maar liefst 4 soorten pistolets, choco, kaas, een pot fruitsla, preparé, krabsla, zalm en heilbot…njammie !! Aan de tafel daarnaast zaten de speelsters van Middelmatig Middelkerke ondertussen een gewoon broodje met kaas te eten, ocharme. Je zag die zo kijken naar dat feestelijk Mehoni buffet met een blik van “amai, hebben die na elke match zoveel keuze ???”. Maar neen, Middelmatig Middelkerke, dat waren gewoon de tafelrestjes van het Royaal (Mehoni) ontbijt van eerder die zondag.

 

Beste supporters en sympathisanten, van nu tot de Kerst, jullie weten wanneer jullie waar moeten zijn, we rekenen op u net zoals jullie kunnen rekenen op de Mehoni speelsters. Nog een statistiekje om af te sluiten ? Tuurlijk dadde, komt ie : alle Mehoni teams samen nu al goed zijn voor in totaal 17 overwinningen dit seizoen. U ziet het, we practise what we preach : We Geven Ons Niet !

 

Ignace Cognito