nieuwmunster uur

 

 

NIEUWJAAR I NIEUW THEMA

Nieuwmunster, mooi en vredevol (Nieuwmunster, bellement et en paix, Nieuwmunster, beautifully and in peace) Met deze leuze zetten we koers naar de feesten van 2022. Aan jullie allen een VREDEVOL Nieuwjaar!

 

 

THEMAGROEP TROEPT SAMEN

Op woensdagavond 19 januari komt de themagroep samen. Je bent om 19.30 uur van harte welkom in de St.-Bartholomeuskerk. We houden het coronaproof. Ruimte zat in de kerk. Wil je op afstand mee participeren. Géén probleem, we bellen je even op voor feedback. Stuur gerust je telefoon door.

 

 

BARTHOLOMEUSROUTE

Tussen Nieuwmunster en Houtave tref je voortaan de Bartholomeusroute. Je kan kiezen voor 11 of 15 km wandelplezier. Zet je stoere stappers klaar. Proficiat aan de initiatietnemers!

 

 

MILITIS TEMPLI OP ONZE FEESTEN

De reenactors van Militis Templi tekenen present. Met een heus kampement op de historische weide rond het Glaviehof verrassen ze op onze feesten. In komend Poldermagzien tref je een interview met hun voorzitter.

 

 

10 JAAR BARTHOLOMEUSFEESTEN

Onze feesten blazen deze zomer tien kaarsjes uit. Het initiatief kwam van de toenmalige parochieraad en werd jaar na jaar verbreed tot een heus dorpsfeest.

 

 

VIERING IN DE KERK

Op de vierde zondag van de maand (voor deze maand op 30 januari) is er steevast om 10 uur een viering in de kerk. Na de viering is er BAR ‘THOLOMEUS’. Spring gerust eens binnen. Proost op het nieuwe jaar! Je kan er te voet, met je auto of met je paard naar toe.

 

 

SCHRIJFSTER KATRIEN VERVAELE SCHRIJFT MEE

Ze mailt over onze eerste ideeën. Dat triggert, zeg!

Jullie tekst lezend, voel ik het jeuken om mee te stappen in jullie verhaal.

Jullie idee zit zo sterk in elkaar. Er is visie, content en vooral veel ‘goesting’ om er een bijzonder feest van te maken. Ook verbondenheid en het sociale aspect speelt mee en dat vind ik mooi.