Nieuwmunster LDC

(c) Leon Deconinck

 

DORPSRAAD

 

Op maandag 7 februari is er dorpsraad om 20 uur in de kerk. We zien uit naar de tiende editie van de Bartholomeusfeesten. We overlopen het praktische stramien van onze feesten. Iedereen is welkom!

 

NAAI-ATELIERI KOSTUMERING TEMPELIERS

 

We stoppen dit jaar de landbouwers die de akkers ploegen en eggen, én de animatoren die het leven van de vroege middeleeuwen belichamen in een middeleeuws plunje. Aan de inkom van het dorp verschijnen de Tempeliers van weleer opnieuw. Om dit te bewerkstelligen zijn we op zoek naar mensen die met een stikmachine overweg kunnen. Mail ons gerust!

 

IK WAS HIER LIVE

 

Lodewijk Deleu archiveert tradities, erfgoed en kunst met behulp van film, foto en geluid. Met bijzondere aandacht voor immaterieel of 'levend' erfgoed. Lodewijk zijn aanpak is documentair en artistiek. Ons opzet voor 2022 wordt opnieuw in beeld gebracht. Kijk alvast nog even naar de editie van 2018: https://youtu.be/AawUUOWCk1Y

 

KUNSTROUTE EN BARTHOLOMEUSFEESTEN VALLEN DIT JAAR SAMEN

 

De 25ste editie van de kunstroute en de 10de editie van de Bartholomeusfeesten vallen dit jaar samen. Wat een gelukkig toeval! Voor fietsers, passanten en ook voor ons wordt het feestweekend van 19,20 en 21 augustus 2022 een feestweekend zonder einde. Proficiat aan de initiatiefnemers van de kunstroute!

 

BLIK OP ONEINDIG

 

Deze bijzondere expo bracht heel wat mensen in hogere sferen. Een topwerk uit Nieuwmunster was op deze boeiende tentoonstelling te zien in Leuven. We zijn preus op ons erfgoed!

 

KRAK

 

Sonja Cornillie werd uitverkoren als krak. Noël en Sonja komen in de lente van hun bestaan in Nieuwmunster wonen. Van harte welkom! Noël maakt er zijn comeback als schepen.

 

BLOEMENTUIN

 

Op de vorige dorpsraad werd voorgesteld om aan de Bommel een bloementuin aan te leggen. Samen met héél wat andere voorstellen werden onze wensen aan het bestuur overgemaakt. We zien uit naar positieve feedback.

 

10 JAAR BARTHOLOMEUSFEESTEN

 

Dorpsgenoot Willy van Renterghem inventariseert héél wat foto’s van de afgelopen jaren. Heb je nog beelden van onze dorpsgenoten, of van belangrijke momenten mail ze gerust door: willy.van.renterghem@telenet.be.

 

EVEN HALT HOUDEN

 

Kan vanaf de bushalte Nieuwmunster Kerk. Ook onze fietskerk is bij mooi weer dagelijks open. Vieringen in de kerk vinden plaats op de vierde zondag van de maand. Welkom!