kotk zuienkerke 02 47417

 

Op woensdag 21 september 2022 zette het gemeentebestuur van Zuienkerke de vrijwilligers van Kom Op Tegen Kanker in de bloemetjes. Schepen Noël Delaere somde de verdiensten op als volgt:

 

 

Beste vrijwilligers,

Vorig weekend hebben jullie aangebeld aan alle deuren van onze gemeente.

Doordat we dit jaar konden rekenen op 30 vrijwilligers werden alle rondes vlot verdeeld

en was het niet nodig dat enkele mensen heel veel verschillende adressen bezochten.

Ons vrijwilligersteam verkocht 725 azalea’s die tegen de prijs van 8 euro per plantje zorgden voor een opbrengst van 5.800 euro. Jullie enthousiasme en vriendelijkheid hebben ervoor gezorgd dat jullie ook nog eens 50 euro fooi ontvangen hebben. Hierdoor hebben we een totale opbrengst van 5.850 euro kunnen overhandigen aan Kom op tegen Kanker.

Met die opbrengst zal deze organisatie kankerpatiënten en hun naasten ondersteuning bieden in de vorm van een luisterend oor, activiteiten op maat, lotgenotencontact, praktische hulp

én financiële steun.

Toen de verantwoordelijke voor West-Vlaanderen gisteren ons klein overschot aan plantjes kwam ophalen, zag zij dat we een indrukwekkend aantal plantjes verkocht hebben.

Ze benadrukte dat we als kleine gemeente een enorm hoge verkoop realiseren en dat onze deur-aan-deur actie door de organisatie “Kom op tegen Kanker” fel geapprecieerd wordt. Jullie mogen er terecht fier op zijn dat we dankzij jullie ruim 2 euro per inwoner hebben kunnen schenken aan Kom op tegen Kanker.

In naam van deze organisatie, van het gemeentebestuur, van iedereen die mensen met kanker een warm hart toedraagt en van allen die betrokken zijn bij de strijd tegen kanker, wil ik jullie van harte bedanken voor jullie inzet!

 

Hartelijk bedankt en gezondheid!