Mehonieuws : Breakfast@Mehoni’s  

 

DSC 1786 33da5

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

De beste tijden zijn maaltijden, een ontbijt bijvoorbeeld, of nog beter : een Royaal Ontbijt ! Begrijp ons niet verkeerd, ’t is nu ook niet dat de Fluppe en zijn  Mathilde op een zonnige zondagmorgen in oktober een pistolet met kaas komen eten zijn in ons dorp om daarna hun rubberlaarzen aan te trekken en de Zwienkerkse polders te gaan verkennen. Neen, met dat Royaal Ontbijt bedoelen we pistolets, sandwishes, meergranenbrood, koffiekoeken, zalm (zolang de voorraad strekt…), eieren met spek, confituur, choco, schuimwijn, charcuterie (‘toespieze’), krabsalade, honingkoeken, muesli, ham, kaas en nog veel meer. Samengevat : Breakfast@Mehoni’s 😊 ! Yep, de titel hierboven is een doorslagje de gelijknamige film met Audrey Hepburn, maar ook van de aanstekelijke 90’s song van de Deep Blue Something.

 

Terloops, heeft er nog iemand honger ? Ach, gaat daar één schuchter vingertje omhoog…?  Say no more, dan bent u wellicht niet naar het Royaal Mehoni Ontbijt geweest. Wie zo verstandig was om dat wel te doen, kan nu al een week voorschot nemen op de Vasten van volgend voorjaar. Meer nog, jullie hebben allen royaal ontbeten om onze jeugd (zie foto hierboven) sportief te steunen. Daarom nog volgende dienstmededeling vanwege Mehoni aan alle 178 (!) aanwezigen : VEEL DANK VOOR JULLIE AANWEZIGHEID ! En evenveel dank aan allen die hun handen uit de mouwen gestoken hebben om dit ontbijt voor te bereiden, klaar te zetten, te serveren, om af te wassen en op te ruimen.... We citeren hier nog de bondige, maar correcte evaluatie van het Royaal Ontbijt, ter plekke gemaakt, door onze burgervader in hoogsteigen persoon, na uitvoerige persoonlijke testen : “ ‘t Was in orde”. Ondergetekende durft onze burgervader sowieso nooit tegenspreken, en nu zeker niet…😊.

 

’t Heeft dus gesmaakt, dat Royaal Ontbijt, maar Mehoni is nog altijd een volleybalclub en geen cateringbedrijf. Daarom houden we jullie hieronder ook op de hoogte van onze core-business, nl. het reilen en zeilen op het plein zelf. Onthoud en zeg het vooral voort : onze damesploeg is het seizoen 2022/2023 schitterend gestart, met maar liefst 4 overwinningen op 5 matchen. De M&M (Mehoni Meiden) staan daarmee netjes derde in de rangschikking. Horen we hier nu een oorverdovend applaus opstijgen…? Ja ja, en die ene nederlaag, in 5 sets, dat was tegen de Koekoeksclan uit Koekelare, die momenteel tweede staan in de competitie.  Geen man overboord dus, allé, geen vrouw.

 

Terug naar die M&M overwinningen, da’s nog zo plezant…Goed drie weken geleden kregen de meisjes van Diksmuide ferm op hun doos van de Mehonias. Diksmuide, “Smuude” voor de vrienden blijkbaar, ging onderuit in 3 kurkdroge sets. Bloemen noch kransen. Toegegeven, vocaal was “Smuude” veruit de betere ploeg, overklaste de M&M met minstens 20 decibel. Voor de match ontspon zich zowaar een echte Diksmuidse singalong party, en dat op zondagochtend om 11 h. Doen die bij Smuude stemoefeningen als opwarming misschien ? Flink hoor, daar niet van, maar uw reporter had het al door nog voor de match begon : Smuude gaat hier dat verliezen, een songfestival is immers nog geen volleybalmatch. Bovendien, als uw truitjessponsor ‘Time-Out’ is, zoals bij Smuude, dan stap je toch niet het plein op in de blijde verwachting dat je gaat winnen ?

 

Onze slimme M&M spaarden ondertussen wel hun stem, maar niet hun krachten, en dat slechts luttele uren na de zaterdagavond (slash -nacht). Zou de verkoop van Redbull in de Colruyt van Blankenberge en De Haan weer gepiekt hebben misschien, de dag voor die ochtendlijke damesmatch ? Wat er ook van zij, onze Mehoni dames mepten zich van het ene moneytime moment naar het andere:  Emylou en Jolien zorgden voor het betere artillerievuur vanaf het net en Geena lanceerde genadeloos een batterij goed gemikte opslagen naar de vijandelijke linies aan de overkant. Ondertussen bewaakten Louna en Nelle het M&M grondgebied, die twee schuifduikende laagvliegers onderschepten zowat elke bal, Simon Mignolet en Thibault Courtois kunnen daar nog eens een puntje aan zuigen. Aan’t net liep alles dan weer op wieltjes dank zij het afweergeschut van Felien en Janne. De Mehoni troepen speelden bovendien zo goed samen, dat enkele M&M in de lucht tegen mekaar knalden, in hun ijver om allebei tegelijk een bal terug te meppen richting Smuude. B-A-N-G !! No worries, enkel wat blikschade

 

Vorige week dan, in en tegen Oudenburg, of was’t Gistel…? Who cares, weer een Mehoni overwinning (een 4 setter dit keer), nog van dadde ! En dat de M&M goed bezig zijn zegt tegenwoordig niet alleen uw reporter. Nope, het wordt nu zelfs ook officieel bevestigd door de tegenstand. In’t naar buiten gaan hoorde ondergetekende toevallig een gesprek van één van de ontgoochelde Gistelmeisjes, tegen enkele Oudenburgers-supporters : “ Spietig hé, we moesten dat hiere winnen wi, moar joh, ze (Mehoni) speelden allemoale beter toape dan wieder, en met die nummer 10 konden we al helemoale gene weg”.  @Jolien10 en Co : doe vooral zo verder hé !

 

Met nauwelijks anderhalve maand competitie achter de rug heeft Mehoni in totaal al 13 overwinningen op de teller, and counting. De éne Mehoni ploeg wil tegenwoordig zelfs niet meer onderdoen voor de andere, allemaal willen ze mordicus het beste team van onze club zijn, lees mee : de damesploeg scoort 4 overwinningen op 5, de U15 winnen maar liefst elk van de 4 wedstrijden die ze gespeeld hebben, en staan daarmee op de eerste plaats in de rangschikking, en tot slot, de VLaMmen winnen 4 keer op 5, ook goed voor een 3e plaats in hun competitie. En het kan echt niet op, hier zie, nog één statistiekje om af te sluiten:  ALLE Mehoni ploegen (ook de U13) hebben in het weekend van 16 oktober hun match gewonnen ! Zouden ze dat gedaan hebben om het Royaal Ontbijt wat extra glans te geven ? Proficiat allemaal !!! De M&M roepen onze clubslogan dus niet alleen voor en tijdens elke wedstrijd, ze zetten hem ook om in daden op het plein : We Geven Ons Niet !

 

Ignace Cognito