Mehonieuws : ‘t Gaat Pr1ma in Promo 4 😊 !!!

 

 

 

sint 6 klein ef46a

 

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

Breaking news…, sorry hoor, dit moet er echt even tussendoor, op het risico af dat we het wereld-wijde-web, zone Zwienkerke, gaan overbelasten : onze Mehoni damesploeg staat afgescheiden op nummer 1 in haar afdeling, Promo 4. Opdat jullie ondergetekende niet zouden verdenken van fakenews, voegen we er een foto van de laatste rangschikking (www.volleyscores.be) aan toe als bewijs.  Meer nog, dit fantastisch nieuws is zelfs de Sint ter ore gekomen, zie maar hierboven ! Wat onze tegenstanders daarvan vinden, kunnen we hen jammer genoeg niet vragen, ze zijn te druk bezig met verliezen.

 

Wat een volleybalploeg toch hé, en wat een coach, onze TC-One ! Naar het schijnt zit die andere coach, Roberto Martinez, die van de Rode Duivels, wanhopig met de handen in zijn haar (?), en heeft hij al naar TC-One gebeld om advies. Roberto vroeg aan onze coach waarom “zijn jongens” in de zandbak van Qatar nog geen deuk in een pakje boter kunnen sjotten, terwijl TC-One “zijn meisjes” tegenwoordig alles kunnen op een volleybalplein.  “Simpel”, zo luidde het korte antwoord van onze coach aan de geplaagde chef van de Rode Duivels, “De opstelling van uw team trekt op niets hé, Roberto, doe daar wat aan hé vent. En als’t dan nog niet beter gaat, kan je misschien Michy Batshuayi transfereren naar de Red Flames, hij heeft al vlechtjes in zijn haar en zijn vingernagels zijn ook netjes gelakt. Nog één vraagje, Roberto, geven ze zich wel genoeg, die rooie gastjes van u ? Bij Mehoni wel wi 😊”.  

 

 

Terug naar de Pr1ma Donna’s van Mehoni: die hadden laatst nog lol in Loppem, met een 3-0 overwinning. De tegenstand/thuisploeg had er nochtans ook zin in hoor, die meisjes zijn evengoed van het We-Geven-Ons-Niet-kaliber, maar laat ons wel wezen, het origineel is toch beter dan de kopie uit Loppem. Langs de zijlijn spotte de aandachtige supporter (reporter) wel een opmerkelijk verschil : onze Mehoni-coach, eerder van het surplace-type tijdens de match, contrasteerde nogal met de coach van de thuisploeg, een vrouw, die veel weghad van een bevallige bosnimf, zoals ze druk over en weer huppelde langs de lijn om haar 6 elfjes aan te moedigen, en dat deed ze met het half-open, half-opgestoken haarbos, uitgedost in een trui boordevol glinstertjes en een rok. Ze ontbrak enkel nog vleugeltjes op haar schouders om het plaatje af te maken. ’t Was precies of ze stond daar te dansen op die mega-zomerhit van Michel Teló, Ai se eu te pego, wat Portugees is voor “Och, als ik u vang !”. Het kon zomaar over een volleybal gaan….

 

 

op één klein c5855

 

 

Nu we toch aan het stoefen zijn op onze troepen: de U15 Mehonia’s weten naar’t schijnt zelfs niet meer wat “verliezen” is. Bij wijze van huistaak hebben ze dat werkwoord moeten opzoeken (lees : Googelen) van hun coach. Spelen die goed zeg, onze U15 ! Zelfs de Zwarte Pieten zijn tegenwoordig U15-supporters. Slotsom : Mehoni staat met 2 ploegen afgetekend op de eerste plaats in de rangschikking!  Da’s allemaal prima natuurlijk, maar het Mehoni bestuur moet nu wel beseffen dat ze vaart moeten maken met de blijde intrede van de nieuwe Mehoni outfits, want na elke overwinning bedanken de Mehonia’s hun supporters met een soort zeehondenduik, die eindigt met een sliding op hun shirts. Aan het tempo dat ze tegenwoordig de overwinningen aan mekaar rijgen, zitten ze in de kortste keren helemaal door hun shirts, en dat willen we toch niet meemaken, hé ?    

 

 

piet 1 klein a2ebc

 

 

Tot slot, speciaal voor Roberto Martinez, herhalen we nog eens ons beproefd recept om te winnen: We Geven Ons Niet ! 

 

 

Ignace Cognito