Mehonieuws : All I want for Christmas…♫ ♫♫ 

 

 kerstfoto 53c30

 

 

Weledelgestrenge Zwienkerkenaars, beste Zwientjes, beste Mehonians, beste al de rest,

 

…Vullen jullie het antwoord zelf aan a.u.b. ? Wacht vooral niet op Mariah Carey, die madam heeft het maar één maand per jaar druk, druk, druk,… en dat is toevallig in december. En verzin ook maar iets voor Nieuwjaar. Vanwege Mehoni @ alle-mensen-van-goede-wil houden we het op de gekende klassiekers die het voordeel hebben dat ze onze clubkas niet aantasten, en wensen jullie allen een Zalige Kerst (♫ Feliz Navidad ♫ ♫), een Gelukkig Nieuwjaar, en een gezond 2023 !  Zet het nieuwe jaar alvast goed in en kom naar de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Vergeet daar zeker niet langs het Mehoni-stalletje te passeren, duidelijk herkenbaar aan de fluitglazen gevuld met bubbels en de prettig gestoorde bediening 😊, Mistletoe and wine . Terloops, al die gratis reclame voor dat evenement, hoeveel deugpuntjes van onze Voorzitter en van S4 (onze “Super Sympathieke Schepen van Sport”) levert dat ondergetekende op ? 

 

Elk jaar rond deze tijd is’t van dat : ♫ Santa Claus is coming to town . Als het even meezit komt ie dus ook naar ZwienkerkeHo, ho, ho ! Laat ons hopen dat Santa zijn GPS (Reindeer Rudolph) instelt op die 3 verlichte kerstbomen op ons dorpsplein, want als hij even wanhopig zoekt naar de kerststal als ondergetekende, dan loopt hij ons dorp straal voorbij. ♫ Do they know it’s Christmas time at  all , daar in het gemeentehuis ? Serieus, is er iemand die weet waar onze kerststal is? Last Christmas , ja, dan stond ie daar nog hoor. Allé mensen, help eens mee zoeken a.u.b. Wie weet krijgt de eerlijke vinder zelfs gratis spijs en drank aangeboden op de Nieuwjaarsreceptie !

 

♫ Driving home for Christmas , dat doen onze M&M (Mehoni Meiden) ook, maar niet vooraleer eerst nog een laatste match te spelen, in en tegen 00stende, brrr…., en dat op een koude en mistige vrijdagavond (9 december). Jullie moeten weten dat de M&M evenveel uitzien naar een match in 00stende als een kalkoen naar Kerstavond.  Mehoni moet ginder niet alleen het thuisvoordeel missen, het is ook nog eens een kille zaal met een superslechte akoestiek. ♫ Silent night ♫ ? Vergeet het, ketelmuziek en decibels bij de vleet, om hoorndol te worden ! Die kustmeisjes stonden toevallig ook in de top van de rangschikking. Zou Mehoni  daartegen winnen, dat was de vraag van één miljoen ? Het zag er alleszins goed uit in de eerste set, die vlotjes naar…Mehoni ging (19/25). ♫ Jingle bells, jingle bells ♫, op alle bezoekersbanken. Mevrouw de coach van Oostende, die blijkbaar ook verkrijgbaar is in een versie met de handen UIT de broekzakken, kreeg het ondertussen zichtbaar op haar heupen. Haar antwoord op die pijnlijke gang van zaken: proberen het wereldrecord “aantal-vervangingen in één set” te breken zonder de tegenstanders, de scheids en de supporters in de gordijnen te jagen. De speelsters van 00stende liepen daardoor precies continu rondjes in een draaideur : even het plein betreden (applaus), snel één klets tegen de bal geven, en direct weer van het plein stappen (weer applaus).  Santa tell me ♫: wat probeerde die coach toch te bewijzen ?? Ja kijk, 00stende wordt niet voor niets met twee nullen geschreven hé.  

 

Of het aan die bizarre draaideurtechniek te danken was, weten we niet, maar…de meisjes op de 00stendse helft van het plein wonnen zowaar de tweede set (25/22), imagine my shock ! Geen paniek evenwel, uw Mehoni reporter is nu eenmaal optimist in bijberoep (aanwervingsvoorwaarde). De M&M zouden de derde set wel terug op hun naam schrijven, toch ? Neen, jong, niets van !! Hoe dat kwam ? Awel, in elke oorlog wordt op een bepaald moment een geheim wapen ingezet, op een volleybalplein is dat niet anders. In de 3e set vuurde één van 00stende speelsters een welgemikte volleybom af de Mehoni kapitein, recht tussen haar ogen…bull’s eye,…one down, five more to go ! Hupla, onze kapitein zag niet één kerstster, maar een hele hoop tegelijk…Wat een aanval was dat zeg ! ♫ Give peace a chance ♫, zeker nooit van gehoord ginder in 00stende ? Daarna zakte de weerbaarheid bij Mehoni in mekaar als een soufflé, en na acht overwinningen op rij moesten de M&M ♫ the most wonderful time of the year ingaan met…een nederlaag.

 

Dat onze dames hoogst uitzonderlijk nog eens verliezen is tegenwoordig zelfs (Meho)nieuws😊, en misschien is dat ook ergens goed nieuws. Naar het schijnt is een nederlaag zo af en toe karaktervormend, dat heeft ondergetekende van horen zeggen. We willen dat best geloven hoor, maar laat ons afspreken dat alle Mehoni ploegen het nieuwe jaar inzetten met een overwinning. Dat zal ook wel een beetje karaktervormend zijn zeker ? Iedereen akkoord ? Onze Mehonia’s moeten het in alle geval proberen, toch ? Hoe zit dat ook al weer : “try and fail, but never fail to try” ?  Of op z’n Mehoni’s gezegd: We geven ons niet !

 

Ignace Cognito