Back to Top
zuienkerke logo 200px
 
hamburger menu 1

Gemeente Zuienkerke informeert.

Lessen voor senioren

Workshops internet en media

Je werkt al met een PC, Tablet, of Smartphone maar er is nog zoveel dat je zou willen leren. Of moet je nog helemaal vooraan beginnen?
Geen nood, de lesgevers van Seniornet Vlaanderen staan klaar om je daarbij te helpen.
Hieronder kan je het aanbod voor het voorjaar 2023 terug vinden.senioren smartphone a4925

De workshops gaan door in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kerkstraat 17 te Zuienkerke.
Dit telkens van 9 tot 12 uur.
Toegankelijk voor iedereen vanaf 55 jaar met een Iphone/smartphone of een Ipad/tablet.

Inschrijven kan via I-Active, e-mail of telefonisch. Let op! De plaatsen zijn beperkt.
Kostprijs per les: 5 euro / kansentarief: 1 euro.

 

- 15.09 Workshop 'itsme'

Hoe installeer ik ITSME op een correcte manier? Nadien veilig aanmelden bij overheidssites en banken via ITSME.

 

- 03.10 Lezing 'websites van de overheid'

Ook onze overheidsdiensten zijn de laatste jaren meer en meer gedigitaliseerd. Denk maar aan de E-box en recentelijk nog de opstart van de website van Vlaanderen.be met “Mijn Burgerprofiel”.

Via de portaalsite “my.belgium.be” tonen we welke informatie je kan opzoeken bij de verschillende overheden. Ook de website van “Vlaanderen.be” wordt uitvoerig toegelicht.

 

17.10 Workshop 'de cloud'

Stilaan raken we eraan gewoon dat onze gegevens bewaard worden op de computers van een ander bedrijf of instelling (uw bank, de overheid, uw ziekteverzekering, enz.) Maar wij kunnen ook onze gegevens bij een Clouddienst bewaren. Is dit allemaal wel veilig en hoe werkt het? Je krijgt uitleg over de verschillende mogelijkheden maar ook de voor- en nadelen komen aan bod.

 

20.10 Workshop 'veilig online'

We worden bijna dagelijks bestookt met mails en/of sms'jes waarvan we niet zeker weten of ze wel betrouwbaar zijn. Wat is nu Phishing, hoe herkennen we ze en hoe gaan we ermee om? We bekijken ook hoe we veilig op het internet kunnen. Alles begint met veilige wachtwoorden. Daarom enkele alternatieven om die niet alleen veilig te maken maar ook te kunnen onthouden.

 

07.11 Workshop 'zoeken op het internet met YouTube en Mr Google'

Mister Google is veruit de meest bekende zoekmachine maar wist je dat je ook met YouTube niet alleen de info vindt die je zoekt maar ook nog een leuk filmpje met hoe je iets moet uitvoeren? We bekijken hoe je veel gerichter kan zoeken en tenslotte tonen we hoe je de resultaten kan opslaan zodat je die later opnieuw kan oproepen en bekijken.

 

- 21.11 Workshop 'Google apps'

De mogelijkheden van Google zijn bijna onbegrensd. Je kan met de Google Apps, die ook via eender welke webbrowser bereikbaar zijn op je PC, de belangrijkste activiteiten (mails, agenda, contacten, nieuws, foto’s, documenten, enz.) beheren. Deze activiteiten worden centraal op de Google servers online gesynchroniseerd zodat al je persoonlijke data op alle toestellen (PC, tablet of smartphone) beschikbaar is.

 

- 05.12 Workshop 'App 4411 en cash betalen met je smartphone'

Parkeren in de stad gebeurt tegenwoordig ook met de app 4411. Niet eenvoudig wanneer je dit de eerste maal wil gebruiken. We leggen het volledige proces uit. Wat is Payconiq en hoe kan je betalen of geld ontvangen met je bankapp? Nu je overal elektronisch kan betalen, tonen we hoe dit allemaal kan.

 

- 19.12 Workshop 'Whatsapp'

In deze workshop belichten we alle mogelijkheden van deze zeer populaire chatapp. Naast het sturen van berichten (met of zonder bijlage) kan je ook gratis internet bellen met of zonder beeld. Ook het maken van een chatgroep komt aan bod. Een niet te missen app dus met veel mogelijkheden.

 

Wij gebruiken enkel technische cookies om deze website te laten werken. Met het gebruik van deze site geef je de toestemming om cookies te gebruiken.
Ok