Vanaf vandaag zijn de acht motorrijders van van de Politiezone Blankenberge-Zuienkerke uitgerust met nieuwe motorpakken.

Van deze nieuwe pakken, die aanzienlijk verschillen met de vorige, hebben de vesten een felblauwe kleur. Deze opvallende kleur moet de motorrijders in het straatbeeld meer herkenbaarheid geven bij de bevolking.

Dit nieuw model van motorkledij voor de ganse Belgische politie werd reeds in 2006 ingevoerd. De politiezones waren echter niet verplicht om meteen over te stappen.

Korpschef, Hans Quaghebeur:

"Aangezien onze vorige motorpakken bij de invoering van het nieuw model in 2006 nog in goede staat waren, hebben we toen besloten om de vervanging nog wat uit te stellen.

Maar nu drie jaar later was de tijd gekomen om de overstap te maken."


Zoals eerder vermeld is het meest opvallend nieuw kenmerk de felblauwe kleur van de vesten. Onderzoek heeft immers uitgewezen dat lichtere kleuren een betere zichtbaarheid en dus ook een betere veiligheid van de motorrijder garanderen. Om ook 's nachts zichtbaar te zijn, werden zowel op de vest als op de broek ook nog eens retroreflecterende banden aangebracht.

De nieuwe kledij biedt uiteraard ook de nodige bescherming
bij een eventuele val en bij ongunstige weersomstandigheden.


Bericht overgenomen van Blankenberge-Online 23/12/2009 - http.www.blankenberge-online.be