Tijdens de voorbije Gentse Floraliën mocht menig bezoeker massaal genieten van de sierteelt in volle glorie! Sfeer, geuren, kleuren, creativiteit, vakmanschap… en eigentijdse florale kunst waren de smaakmakende ingrediënten.

In hall 4 was een collectieve stand van de vijf Vlaamse provincies aanwezig. Het concept symboliseerde het centrale thema ‘landbouw en landschap’ doorheen de Vlaamse provincies. Het Vlaams landschap is immers gekend om zijn diversiteit en zijn bijzondere culturele waarde. Landbouw heeft steeds een belangrijke rol gespeeld in de vorming van dit landschap, dat voortdurend in evolutie is.
In Flanders Expo kwam een stukje typisch Vlaams landschap tot leven. Een uitmuntende realisatie van ontwerpbureau Vereecke Lieven uit Tielt (lid van de Nederlandstalige kamer van de Belgische vereniging voor tuin- en landschapsarchitecten). Het resultaat werd massaal gesmaakt door de bezoekers. ‘Rust, kracht & typisch Vlaamse landschapseigenheid’ waren dé kernwoorden die de stand symboliseerden. De opstelling van een veldkapelletje zorgde ongetwijfeld voor de climax. Volgens de beleidsverantwoordelijken van de Vlaamse provincies verdient het kapelletje, als uniek bouwstuk, ook na de Gentse Floraliën een bijzondere plek bij een Vlaamse boerderij of serre.

 Details kapelletje (Mariabeeld niet inclusief):
Hoogte: 1.90 m
Breedte: 80 cm
Diepte: 60 cm
Dakafwerking: rode oude boomse dakpan
Metselwerk: recuperatiesteen/kaleiverf


Heeft u een actief land- of tuinbouwbedrijf in de provincie Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant of West-Vlaanderen waar het kapelletje beeldig past?

Stuur vóór 1 september 2010:
onderstaande gegevens (inschrijfstrook)
+ uw motivatie (min. een aantal zinnen; max. 1 A4 blad)
+ één of meerdere foto’s van de plek waar het kapelletje kan
komen te staan
+ een sfeerbeeld van uw hoeve/serre
naar de Provinciale Landbouwkamer voor Oost-Vlaanderen, t.a.v. Ingelbert Caroline (kapel/Gentse Floraliën), Gouvernementstraat 1, 9000 Gent.

Deskundigen van de Vlaamse provincies nemen daarna alle inzendingen zorgvuldig door. De winnaar wordt tijdens Agriflanders 2011 bekendgemaakt. Het kapelletje wordt kosteloos naar de locatie van de winnaar gebracht (voorjaar 2011). Plaatsingskosten zijn ten laste van de winnaar. De winnaar verbindt zich ertoe de kapel als een goede huisvader te beheren.

Meer info:
Antwerpen: Leen Dierckx (tel. 014-85 27 07)
Limburg: Nicole Vreys (tel. 011-23 74 48)
Oost-Vlaanderen: Caroline Ingelbert (tel. 09-267 86 75 of gsm 0485-02 68 41)
Vlaams-Brabant: Erwin Dunon (tel. 016-26 72 71)
West-Vlaanderen: Kathleen Storme (tel. 051-27 33 87)

 

INSCHRIJFSTROOK (gegevens in te vullen door de inzender).
Gelieve de ingevulde inschrijfstrook, onder gesloten omslag, bij de gevraagde documenten te voegen.
Naam: ………………………………………………………..
Voornaam: …………………………………………………………………….
Adres: ……………………………………………………………………
…………………. ……………………………………
Provincie: ……………………………………………………………………
Telefoon: ……………………………………………………….
gsm: ……………………………………………………………
e-mail adres: …………………………………………………...
Heeft u een actief land- of tuinbouwbedrijf? …………………………
Bent u een actieve land- of tuinbouwer in hoofd- of bijberoep? ………………………