Zaterdag 7 mei trekt de tweedaagse door de regio ten zuidoosten van Blankenberge , maar op zondag 8 mei wordt de regio ten zuidwesten aangedaan Dus op de tweede wandeldag trekt deze 42 ste editie van de tweedaagse door Zuienkerke. Voor deze editie heeft het bestuur van de tweedaagse gekozen om een beeltenis van onze Kerkstraat op de badges en de t-shirts te zetten. Als gemeentebestuur zijn wij enorm vereerd en daarom onze dank.

 

Een reden te meer voor ons om op zondag 8 mei ons uiterste best te doen om de duizenden wandelaars te ontvangen. En men kan dat niet beter doen dan de vlaggen en wimpels op te hangen en de terrasjes open te zetten onder een zonnige en muzikale hemel.

 

Op het kerkplein wordt opnieuw een grote feesttent opgesteld waar spaarkas het Boldershof de dorstigen zullen laven en de KVLV hun bijna wereldvermaarde oliebollen zullen bakken. Intussen zorgt de coverband deadly Serious voor volle bak ambiance. Hierbij mijn dank aan het gemeentebestuur van De Haan voor het gratis gebruik van hun verrrijdbaar podium.

 

Voor het gemeentehuis brengen de oude ambachtslui ons terug naar de tijd van toen. Traditioneel zijn onze schaapscheerder, wolkammer, kaarsenmaker, touwdraaiers en de kantklosters van het Mentebolletje present. Een wolspinster een klompenversierder en een man die persoonlijke decoupages maakt, maken het compleet. Op de middag wordt in ons prachtig verbouwd gemeentehuis een Chinese delegatie ontvangen tijdens het mooiste moment. Wij als gemeentebestuur zullen deze Aziatische deelnemers proberen een onvergetelijk moment te bezorgen.

 

In de Kerkstraat en de Nieuwe Steenweg brengen prondelaars hun waren aan de man. Geïnteresseerden kunnen nog altijd een standplaats reserveren in het gemeentehuis op de financiële dienst. Een standplaats is wel gratis maar op voorhand dient er een waarborg van 10 euro betaald te worden.En de allerkleinsten worden ook niet vergeten. Amanda de Panda zal voor het nodige springplezier zorgen.

 

Ook in Nieuwmunster dorp zullen de wandelaars feestelijk verwelkomd worden. Jong Klj zorgt voor de nodige drank en spijs terwijl DJ Rudy voor de muzikale omlijsting zorgt. In Meetkerke zet het volledige vernieuwde sportcentrum haar poorten open om de wandelaars een rustpauze en een sanitaire stop aan te bieden.

 

Enkel nog de zon en het belooft voor Zuienkerke en uiteraard voor de tweedaagse weer een voltreffer te worden. Tot slot wil ik Luc Henau, sticher en promotor van de 2-daagse voettocht, die er na deze editie een punt achter zet, nog eens van harte bedanken voor de jarenlange uitstekende samenwerking met ons gemeentebestuur. Bedankt Luc voor alles.