WANDELTOCHT DOOR DE "MEETKERKSKE MOEREN", 22 mei 2011

(Toelichting door schepen van sport: Annelies De Wulf)

Op mijn beurt krijg ik het woord om de jaarlijkse activiteit van de sportraad Zuienkerke toe te lichten. Het is voor mij de eerste keer dat ik de eer heb om jullie iets meer te vertellen over de wandeltocht door de Meetkerkse Moeren.

in dit gebied is er de voorbije jaren een natuurinrichtingsproject uitgevoerd. Dat had tot doei opnieuw vochtige weiden en hooilanden te creëren, het oorspronkelijke open karakter, het landschap van hooilandjes en hooiweiden met greppeltjes en de bijhorende planten en dieren opnieuw te herstellen. Het is dus nog meer een unieke en idyllische omgeving geworden!

De wandeltocht gaat door op 22 mei. Ook dit jaar werd er met een enthousiaste groep gezocht naar de mooiste routes. En ik ben ervan overtuigd dat het geslaagd is. Eerst en vooral wordt het startschot gegeven in het pas gerenoveerd sportcentrum te Meetkerke. Deze moderne realisatie biedt de wandelaars een prachtige accommodatie aan. Naast frisse dranken zal er ook op deze plaats soep en braadworsten voorzien worden.

Dit jaar zijn er 4 afstanden te bewandelen: 7, 12, 18 en 23km, Met deze afstanden wilt de sportraad iedereen de kans geven om het wondermooie landschap te ontdekken. Zowel ervaren als minder ervaren wandelaars. De korte afstand van 7 km bewandelt een parkoers in Meetkerke. De route zal onder andere gesierd worden door mooie hoeves, kapelletjes en een molen, de enige stenige windmolen met een scheprad in Vlaanderen. De controlepost is aan de plas in Meetkerke. Ook de 12 km biedt een mooi parkoers aan. Maar de toppers van dit jaar zijn de 18 en 23 km! Zij leiden je door de prachtig heringerichte Meetkerkse Moeren. Deze routes iaten je ook kennis maken met het pittoreske dorp Houtave. Er is een controlepost voorzien bij Jenny en Wim. We wüien hen alvast bedanken voor hun gastvrijheid, wie weet kan er een vleugje cultuur opgesnoven worden?!

Nieuw dit jaar is dat er gebruik wordt gemaakt van een nieuwe trage weg. Deze weg maakt een verbinding tussen de Loweg en de Mareweg. Deze nieuwe 2 sporenweg is een realisatie die door de provincie uitgevoerd wordt.

Dit jaar wordt er per 100ste deelnemer een loting gepland om een polderarrangement in onze gemeente te winnen. Dit polderarrangement is een dagfietstocht die je laat kennis maken met de 4 deelgemeenten van Zuienkerke. Daarenboven wordt je verwend op 5 sneukelhaltes aangeboden op 5 verschillende locaties. De totale afstand bedraagt 40 km. Een absolute aanrader om ons prachtig polderlandschap te ontdekken! Dit arrangement wordt door het gemeentebestuur van Zuienkerke aangeboden.

ik kan jullie ook ai meedelen dat onze volgende wandeltocht namelijk de oudlandpoldertocht doorgaat op zondag 04 september. De vertrekplaats zal in ons hoofddorp Zuienkerke zijn.Ik wens jullie tenslotte nog een gezellige avond toe en hopelijk ontmoeten we elkaar op 22 mei onder een stralende zon!