Geef een sexy beest cadeau!Leg een geitje onder de kerstboom: verras iemand met een origineel geschenk van Oxfam Pakt Uit en steun tegelijk families wereldwijd.

Met het eindejaarsseizoen nadert de cadeautjesstress. Wat kan je nog als verrassend, grappig én nuttig geschenk onder de kerstboom leggen? Wat geef je iemand ‘die alles al heeft’? Oxfam heeft de oplossing: een sexy beest van Oxfam Pakt Uit!

Met cadeautjes van Oxfam Pakt Uit geven mensen immers twee keer: ze verrassen iemand met een symbolisch pakje in de vorm van een wenskaart, terwijl het geld van hun geschenk naar Oxfam-projecten gaat. Een solidair en origineel cadeau dat écht bij de kerstsfeer past.

Ook Lutgart S. en Annemie V. kozen voor Oxfam Pakt Uit’jes: Annemie V.: “Het is het ideale cadeau voor mensen ‘die alles al hebben’ en een warm hart hebben voor 'het goede doel’.” Lutgart S.: “Zowel mijn schoonmoeder als schoonzus waren tevreden met hun geschenk, ze vonden het een keitof idee. Je ziet: op zo’n cadeau staat geen leeftijd!”De cadeautjescollectie

Het geschenk ‘geitje’ is de mascotte van de cadeautjescollectie, maar tussen de 33 geschenken staan ook pakjes voor mensen die niet van gemekker houden:

- voor groene vingers: plantjes, groenten, koffie …
- voor zorgende handen: een babykit, antibiotica, een noodhulppakket …
- voor wijsneuzen: een schoolbord, boekjes, een opleiding over water …

Er zijn bovendien geschenkjes voor ieders budget, want er zijn al cadeautjes vanaf 6 euro.
De hele collectie is te bestellen op www.oxfampaktuit.beWat gebeurt met de opbrengst van de geschenken?

De cadeautjes zijn geïnspireerd op projecten van Oxfam-Solidariteit en haar partnerorganisaties. Elk geschenk hoort bij een thema, waaraan de opbrengst van een cadeau wordt toegewezen. Als iemand bijvoorbeeld ‘fruitboompjes’ schenkt, dan gaat zijn bijdrage naar Oxfam-projecten binnen het thema ‘Leven van landbouw’. Op die manier kan Oxfam de gift gebruiken waar de nood het hoogst is.

Met de opbrengst van de geschenkjes geeft Oxfam partners en projecten een duwtje in de rug, landbouwprojecten in bezet Palestijns gebied bijvoorbeeld.

Abd Al-Hadi Shallalda, een Palestijnse boer, vertelt: “Door het Oxfam-project kan ik nu grond bewerken die vroeger braak lag. Ik heb het land kunnen egaliseren, bewerken en vruchtbaar maken. Daarnaast heb ik een regenwaterput van 95m³ gegraven om mijn fruitboompjes te irrigeren. Oxfam-partner UAWC bezorgde me steenvruchtenboomjes: amandelen, kersen en abrikozen. In afwachting van de eerste fruitoogst plant ik groenten tussen de boompjes, zodat ik al opbrengst heb.”Oxfam Pakt Uit in de praktijk

1. U kiest & bestelt cadeautjes van Oxfam Pakt Uit op www.oxfampaktuit.be

(U kunt ook een papieren catalogus bestellen via oxfampaktuit@oxfamsol.be, 02/ 501 67 33 of een exemplaar downloaden van www.oxfampaktuit.be)

2. U krijgt een enveloppe thuis gestuurd met daarin een wenskaart met foto van het gekozen cadeau en een groene enveloppe. Op de kaart is plaats voorzien om een persoonlijke boodschap te schrijven. Nadien bezorgt u de wenskaart zelf of met de post aan de gelukkige.

3. Uw gift gaat naar Oxfam-projecten, zodat u met uw cadeautje mensen steunt die uw hulp goed kunnen gebruiken.


Late beslissers of mensen die geen papieren cadeautje willen ontvangen, kunnen een pdf-versie van hun cadeautje(s) afdrukken. Wie online een cadeautje koopt, krijgt in zijn bevestigingsmail immers een link naar de pdf van zijn cadeautje(s). Die kan hij afdrukken, een persoonlijke toets geven en meteen afgeven.

Twijfel niet langer, leg een geit onder de kerstboom, en geef een geschenkje dat levens verandert!