Voorzitter van de Cultuurraad, Ludwig Vanderbeke, gaf alvast een voorsmaakje van de cultuur activiteiten voor deze zomer te Zuienkerke.


Houtave Kunstdorp - zondag 1 juli - 10u30 tot 18u
 
We bouwen het centrum van Houtave voor de vierde keer om tot een openluchtatelier in de polders. Meer dan 50 kunstenaars tonen er hun werk en hun werkwijze in gezellige kraampjes en zetten zo de kunstzinnige toon. Om llu is er een extra verzorgde kunstmis in de kerk, waar ook een tentoonstelling met moderne religieuze kunst zal opgesteld zijn. De 3 galerieën die Houtave rijk is laten zich ook niet onbetuigd: ze zetten hun deuren wagenwijd open met extra verzorgde exposities. Uiteraard voorzien we ook heel wat animatie. Voor de kids is er een initiatie pottendraaien en leuke creatieve workshops. Een mini-fanfare zorgt voor de vrolijke noot, afgewisseld met de gezellige klanken van een draaiorgel. In de kerk zullen er 's namiddags orgelvariaties te horen zijn. Een deftige heer met zijn butler probeert de bezoeker de nodige etiquette bij te brengen. Uiteraard vergeten we ook de innerlijke mens niet: lekker ijs, verse broodjes, een frisse pint, wafels,.... Kortom, er zal heel veel te zien, te horen en te beleven vallen.

 
11-juli viering - vrijdag 6 juli - 19u30
 
Met de ervaring van 2010 wagen we ons aan een tweede editie van Zuienkerke zingt, dit voorafgegaan door een humoristisch optreden van 2 rasechte muzikanten die samen een instrument of 10 beheersen en gebruiken. Na de optredens en de samenzang bieden we zoals gewoonlijk een uitgebreide receptie aan.
 
Voor het Zuienkerke zingt luik zoeken we nog bereidwillige stemmen die onder de deskundige leiding van Tommy Verburg als gelegenheidskoor optreden.
 
Waar? Gemeentelijke sporthal - Nieuwe Steenweg 37 - 8377 Zuienkerke

 
Kunstroute zaterdag 11, zondag 12, woensdag 15, zaterdag 18, zondag 19 augustus telkens van 10 tot 18u.
 
De kunstroute gaat voor de vijftiende keer al door volgens de beproefde formule: een mix van diverse stijlen en disciplines langs een lusvormig parcours. Het wordt een extra uitgebreide editie met opnieuw een vogelverschrikkersexpo langs de route. Bij deze een oproep aan iedereen om zijn of haar creatieve talent aan te boren en een heuse vogelverschrikker te maken. We koppelen er een wedstrijd met mooie prijzen aan.