Deze zomer organiseert de cultuurraad van Zuienkerke voor de tweede keer een vogelverschrikkerwedstrijd. Alle info en formaliteiten vind je hierna.
 
Kort samengevat komt het erop neer dat je voor 13 juli je vogelschrik moet afzetten op het gemeentehuis. De inzendingen worden gedurende de maand augustus uitgestald langs de Vierkerkenroute.
Net als de vorige keer krijgt iedere deelnemer een leuke attentie en zijn er mooie prijzen te winnen.
 
Laat je creativiteit dus de vrije loop, ga aan de slag en stuur gerust dit bericht door! 


 
OPROEP Laat eens een vogel schrikken


We moeten het toegeven: Oudenburg was ons 6 jaar geleden voor als organisator van een vogelverschrikkerwedstrijd. Maar we kunnen en zullen ons niet laten kennen en richten voor de tweede keer een vogelverschrikkerwedstrijd in.

Daarom deze warme en dringende oproep: maak met je klas, vereniging, buur (M/V), schoondochter of postbode of gewoon op je eentje zo’n goede ouderwetse – of juist heel moderne- vogelverschrikker. 
 
Geef hem of haar een originele naam en lever uw creatie af op het gemeentehuis voor 20 juli (Kerkstraat 17, 8377 Zuienkerke).
 
Zorg er wel voor dat uw vogelverschrikker groter dan is 1,5 m en -zoals het hoort- bestand is tegen weer en wind. Elke deelnemer krijgt een leuke attentie.

De vogelverschrikkers  worden van 1 tot 31 augustus langs het parcours van de Vierkerkenroute opgesteld. Een professionele jury maakt een rangschikking in een jeugd- en een volwassenencategorie. Per categorie worden de 3 meest bekoorlijke inzendingen beloond met een mooie prijs.

Daarnaast wordt er ook een PUBLIEKSPRIJS toegekend. Iedereen kan punten toekennen via een speciaal formulier dat in de lokale horeca en middenstand en op  het gemeentehuis te verkrijgen is. Uit de ingediende formulieren worden 3 gelukkigen geloot die een mooie herinnering aan de wedstrijd zullen ontvangen.
 
Meer weten? Voor alle vragen kunt u terecht op het gemeentehuis van Zuienkerke bij Annie Allemeesch
 T 050 42 70 48 of annie.allemeesch@zuienkerke.be


WEDSTRIJDREGLEMENT VOGELSCHRIKWEDSTRIJD 2012
 
1.      Iedereen kan deelnemen, zowel in groep als individueel.
2.      De vogelverschrikkers blijven staan van 1 tot 31 augustus 2012.
3.      De hoogte van de vogelverschrikker bedraagt minimum 1,5 meter en hij/zij moet gedurende een maand bestand zijn tegen weer en wind.
4.      De vogelverschrikkers moeten voor  vrijdag 13 juli  bezorgd worden in de loods achter het gemeentehuis te Zuienkerke, Kerkstraat 17, 8377 Zuienkerke. De adresgegevens en naam van de maker moeten op een afzonderlijk A4-blad afgegeven worden.
5.      De vogelverschrikkers worden geplaatst door de organisatoren langs een uitgestippeld parcours verspreid over Groot-Zuienkerke.
6.      Bedenk ook een originele naam voor uw vogelverschrikker!
7.      Iedere ontwerper van een vogelverschrikker krijgt een prijs.
Er wordt een top 3 van de mooiste vogelverschrikkers aangeduid door een jury, dit in een jeugd- en een volwassencategorie.
8.      Er wordt ook een publieksprijs toegekend.Iedereen kan de vogelverschrikkers punten geven, dit door middel van een formulier dat kan bekomen worden in het gemeentehuis tijdens de openingsuren en de winkels van Zuienkerke.
Tijdens de kunstroute die doorgaat op 10,11, 15 ,18 & 19 augustus 2012 kunnen formulieren bekomen worden bij de horeca en de locaties waar tentoongesteld wordt.
9.      Formulieren worden ingediend in het gemeentehuis en op iedere locatie van de kunstroute.
10.  Iedereen kan slechts eenmaal punten toekennen.
11.  Uit de ingediende formulieren worden 3 exemplaren getrokken. Deze gelukkigen krijgen een mooi aandenken.
12.  De prijsuitreiking gaat door op vrijdag 7 september 2012 in de raadzaal van het gemeentehuis.