Op zaterdag 23 juni 2012 organiseerde het gemeentebestuur van Zuienkerke in samenwerking met de stuurgroep Roefel voor de 16de keer Roefeldag.
 
Het idee achter Roefel is: kinderen een blik gunnen in de volwassen beroepswereld. Kinderen zijn dikwijls heel nieuwsgierig naar wat die volwassen allemaal doen als ze werken. Op roefeldag geven wij hen de kans om dat eens zelf mee te maken, en vooral om veel zelf te doen.
 
Alle kinderen tussen 6 en 12 jaar die op onze gemeente wonen of school lopen werden uitgenodigd. Kinderen van Zuienkerke mogen op Roefel kiezen tussen 25 beroepen: banketbakker, Blauwe Kruis, brandweer, kapsalon, manege, politie, tandarts, vuilniswagen, boerderij, dierenarts, manicure en pedicure, grondwerker, hengelen en peuren, kok of kelner, kunstatelier, elektriciteit 1 en 2, drumband, schrijnwerker, fietsenhersteller, tomatenserre, metsen, schoonheidssalon, radio Villa Bota en het naaiatelier. Niet alleen de activiteiten zijn op roefel belangrijk maar ook de vervoersmiddelen zijn bijzonder: de tractor, paard en kar, moto's, gocarts, loopklossen, hoge hakken, .... Kortom was weer een fantastische dag!