Wil jij besparen op je energiefactuur? En wil je daarbij ook je steentje bijdragen tot een beter milieu?  Doe dan mee met de groepsaankoop 100% groene stroom van de Provincie West-Vlaanderen. Ook de gemeente Zuienkerke ondersteunt dit initiatief. Vanaf 1 november 2012tot 5 februari 2013 kan je vrijblijvend en zonder enige aankoopverplichting inschrijven.

Maandelijks betaal je een energiefactuur. Heb je er al eens bij stilgestaan dat je op deze uitgave kan besparen? Uiteraard door minder energie te verbruiken maar ook door bewust je energieleverancier te kiezen. Veel werk? Toch niet. De Provincie West-Vlaanderen biedt aan al haar inwoners de mogelijkheid aan om in te stappen in een groepsaankoop van 100% groene stroom. Jij hoeft je alleen maar in te schrijven vóór 5 februari 2013. Je kan inschrijven voor elektriciteit en/of gas. Zo bied jij je samen met heel veel andere inwoners aan als één aantrekkelijke klant op de energiemarkt. Energieleveranciers kunnen op de online veiling op 6 februari 2013 hun beste bod doen. Je hoeft dus zelf geen prijzen te vergelijken. Na de veiling krijg je een persoonlijk aanbod van de goedkoopste energieleverancier van de veiling. Pas dan beslis je of je van energieleverancier verandert. De datum van overstap kan je kiezen tussen 15 april 2013 en 30 september 2013.

 

Stap voor stap begeleiding

 

De Provincie stelde de firma iChoosr aan om de groepsaankoop te organiseren en je stap voor stap te begeleiden. iChoosr verzamelt de inschrijvingen via www.samengaanwegroener.be. Je vindt er ook een antwoord op de veelgestelde vragen. Heb je nog meer specifieke vragen, dan kan je iedere werkdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op dinsdag ook tot 21.00u terecht bij iChoosr via het gratis infonummer 0800 18 711. Na de veiling op 6 februari krijg jij van hen een gepersonaliseerd aanbod. Dit vergelijkt meteen de veilingresultaten met je huidige contract. Pas dan beslis je of je op het nieuwe aanbod ingaat. Ook bij je overstap kan je rekenen op een helpende hand. Zo geeft iChoosr vooraf aan of je eventueel een verbrekingsvergoeding moet betalen aan je huidige leverancier en kunnen zij zorgen voor de aanpassing van je domiciliëring.

 

Voor wie

Alle particulieren kunnen gratis deelnemen. Daarnaast ook bedrijven met een jaarverbruik beperkt tot 50.000 kWh elektriciteit in laagspanning en 100.000 kWh gas.

Bedrijven met een hoger verbruik en hoogspanningsklanten kunnen terecht bij de groepsaankoop van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) West-Vlaanderen. Deze groepsaankoop is echter niet gratis.

 

Inschrijven

Neem je laatste eindafrekening (12 maanden) van elektriciteit en/of aardgas bij de hand en schrijf je online in opwww.samengaanwegroener.be(doorklikken op provincie West-Vlaanderen). Inschrijven kan tot 5 februari 2013.

 

Heb je geen toegang tot het internet, dan helpt de gemeente je graag verder. Vanaf 5 november 2012, kan je elke maandagvoormiddagvan 9 uur tot 12 uur terecht op de dienst Huisvesting, Kerkstraat 17 te 8377 Zuienkerke.Maak hiervoor liefst vooraf een afspraak zodat je zeker bent dat er iemand beschikbaar is om je te helpen (tel. 059 24 21 39, e-mail: annick.steelandt@dehaan.be of tel. 050 43 20 54, e-mail: ingrid.persyn@zuienkerke.be).

Breng je laatste jaarafrekening van elektriciteit en aardgas mee, zodat we alle gegevens meteen bij de hand hebben.

 

Infoavond

 

Op 06/11/2012 om 20 uur, organiseert de BZD- wonen een infoavond voor zowel de particulieren als bedrijven met beperkt verbruik in de Zaal De Wielingen, Graaf Jansdijk 18, 8420 Wenduine – De Haan.