Het eerste Oudlandvuur wil mensen samen brengen. De oudlandpolders vormen een schitterend decor.

 

Op zaterdag 12 januari 2013 organiseren het feestcomité Zuienkerke, de parochieraad en de Gezinbond van Nieuwmunster en de Katholieke Landelijke jeugd in samenwerking met het gemeentebestuur van Zuienkerke het eerste Oudlandvuur. We nodigen iedereen uit om deze wat bijzondere kerstboomverbranding mee te vieren.

Het vreugdevuur wordt door de burgemeester van Zuienkerke ontstoken om 19.00 uur in de weide, grenzend aan de St.-Bartholomeüskerk van Nieuwmunster. Jong en oud kunnen er elkaar vinden bij een kop warme chocolademelk of iets straffers. Een afterparty vindt plaats in de Bommel. Deze stek wordt omgetoverd tot een trendy sfeervolle stübe. U kunt er nagenieten in winterse gezelligheid.


Verenigingen vinden elkaar in winterse traditie


De besturen van vier verenigingen hebben elkaar gevonden vanuit een gemeenschappelijk streven om mensen samen te brengen. Het lijkt op een kerstverhaal. In de herberg ‘de drie koningen’ en de ontmoetingstek ‘de Bommel’ werd gebrainstormd over het zoeken naar een plek, het vertoeven onder een machtige sterrenhemel in de meest open polder van West-Vlaanderen en de eenvoud van een brandend vuur.

Voor de geboorte van het nieuwe evenement staken de organisatoren hun licht op bij een redactielid van Heemstede. De uitverkoren plaats maakt deel uit van de Oudlandpolder. Eensgezind koos men dan ook voor Oudlandvuur als sprankelende titel. Landbouwer Jan kon zich tevens in het initiatief vinden en stelt zijn weide ter beschikking.


Nieuwmunster staat synoniem voor winterse gastvrijheid

Het karakteristieke polderdorp ligt verscholen in de Oudlandpolder op een steenworp van strand en duin. Achter de trotse Sint-Bartholomeüskerk tref je een zee van openheid met zicht op de Blankenbergse vuurtoren en de duinen. Het is een plaats als géén ander om er het sterrengefonkel waar te nemen.

Midden dit alles bouwen de organisatoren er een sfeervol vuur. Er is zowel gedacht aan veiligheid als aan de innerlijke mens. Ook naaste buren in Nieuwmunster zien het initiatief graag tegemoet. Door het vroege startuur kunnen ze er met hun kinderen heen.


Lichtjes maf!

Om de vuurhaard gemakkelijk te vinden wordt de route met sfeerlichtjes aangegeven. Ook het dorp laat zich haar van haar sfeervolste zijde zien. Parkeren kan op het plein voor de kerk of in de aanloop van de Bommelstraat. In de gemeentelijke stek ‘de Bommel’ kun je nagenieten van een lekkere braadworst, een goed glas wijn of een eerlijk biertje.

De feestvreugde zal er uitdeinen in een kleinschalige afterparty die jong en oud zal bekoren. Een initiatief dus voor ukkepukken met hun ouders, jongeren, alle Zuienkerkenaars, vrienden en kennissen! Nog even meegeven dat je bij zacht en tevens nat weer, best je laarzen aanstropt.


Info en overige festiviteiten: Feestcomité Zuienkerke - Kerkhofstraat 4, 8377 Houtave - www.feestkomiteit.be - info@feestkomiteit.be