(Persbabbel met burgemeester Alain De Vlieghe)

Ik heb het genoegen om een woordje te zeggen wat er allemaal op het programma staat op zondag 5 mei 2013 ter gelegenheid van de doortocht van de 44ste tweedaagse van Vlaanderen.

Zoals ieder jaar passeren hier in Zuienkerke een paar duizend wandelaars . Het is dan ook de bedoeling de nodige animatie te voorzien en er een soort dorpsfeest van te maken. We gaan het dorp een versieren met de nodige bevlagging. De prondelaars zijn ook weer van de partij. Een paar oude ambachten zoals de schaapscheerder, de touwdraaiers de wolkammer en een hoefsmid komen als vaste waarden terug.

Nieuw dit jaar is een tentoonstelling van neerhofdieren. De Agoraclub uit Brugge zal in de Kerkstraat hun tent opslaan en allerhande neerhofdieren tentoonstellen, zoals eenden, kuikens, kalkoenen duiven en allerhande pluimvee die rond het hof lopen.

Gans het gebeuren in de Kerkstraat zal opgeluisterd worden door ons Zuienkerks duo : de Philiberts die met hun draaiorgel de nodige leute zullen brengen. Gezond plezier en 'ouderwetse' ambiance verzekerd in de Kerkstraat.

Op de markt van Zuienkerke aan de kerk is zoals ieder jaar een tent opgesteld waar 2 Zuienkerkse verenigingen die de innerlijke mens zullen verzorgen : de ene met de nodige drank en de andere met oliebollen,wafels of pannenkoeken. Op 12 april zal het schepencollege met een onschuldige hand de verenigingen trekken die de tent zullen bemannen of bevrouwen.

Het gemeentebestuur heeft ook weer voor de nodige muziek en leute gezorgd op het kerkplein, namelijk het muziekbandje de Crazy Entertainers komen weer optreden, het is hetzelfde bandje als 2 jaar terug maar zonder de wilde Dina.

De cultuurraad van Zuienkerke heeft ook een speciale act voorzien met "An English man in... Zuienkerke"..

Dit jaar zal onze Zuienkerkse bib ook een plaatsje krijgen tussen de rommelaars. Zij zullen hun afgevoerde boeken voor een prikje verkopen.

Als het niet meer vriest of sneeuwt en de zon van de partij is zal zondag 5 mei 2013 voor Zuienkerke een topdag worden. Dank zij de inspanningen van heel veel vrijwilligers is zoiets mogelijk, bij deze wil ik al deze mensen bedanken maar natuurlijk in het bijzonder ook de mensen van de organisatie van de tweedaagse voettocht van Blankenberge die onze gemeente op hun parcours plaatsen.