Wat staat er allemaal op het programma op zondag 4 mei ter gelegenheid van de doortocht van de 45steinternationale tweedaagse van Vlaanderen. Verleden jaar passeerde de wandeltocht door Zuienkerke op een zondag en volgens de traditie zou de doortocht dit jaar de zaterdag zijn. De reden van deze wijziging zullen de mensen van Blankenberge wel nader toelichten.

Zoals ieder jaar verwelkomt Zuienkerke op die dag een paar duizend wandelaars . Daarom dat wij voor de nodige animatie zorgen zodat die dag uitgroeit tot een waar dorpsfeest.

De prondelaars zijn ook weer van de partij. Standplaatsen kunnen nog steeds gratis gereserveerd worden in het gemeentehuis.

Wel wordt er een waarborg van 10 euro gevraagd die op zondag wordt terugbetaald.

Oude ambachtslui zoals de schaapscheerder, de touwdraaiers de wolkammer en een hoefsmid zullen de tijd van toen terug doen herleven . De tentoonstelling van neerhofdieren is ook weer van de partij.Gans het gebeuren in de Kerkstraat zal opgeluisterd worden door ons Zuienkerks duo de Philiberts die met hun draaiorgel de nodige leute zullen brengen. Zodus ambiance verzekerd in de Kerkstraat.

Dit jaar begint onze oude ambachtsmarkt een uurtje vroeger zo rond 11 uur omdat de doortocht van de wandelaars ook een uurtje vroeger gepland is.

Op het marktplein van Zuienkerke aan de kerk staat zoals ieder jaar weer een tent waar 2 Zuienkerkse verenigingen de innerlijke mens verzorgen , de ene met de nodige drank en de andere met oliebollen wafels of pannenkoeken.

Het gemeentebestuur zal ook weer voor de nodige muziek en leute zorgen op het kerkplein, wie het zal zijn weten we nog niet.

Als het weer een beetje mee zit zal zondag 4 mei voor Zuienkerke een topdag worden. Dankzij de inspanningen van heel veel vrijwilligers is zoiets mogelijk, bij deze wil ik al deze mensen bedanken maar natuurlijk in het bijzonder het organisatieteam van de tweedaagse voettocht van Blankenberge die onze gemeente op hun parcours plaatsen .


Alain De Vlieghe.

Burgemeester Zuienkerke.