5de editie Houtave Kunstdorp - zondag 6 juli 2014

Houtave down town ondergaat voor de 5de keer een totale metamorfose tot een Montmartre in de polders. Meer dan 40 kunstenaars strijken er voor één dag neer en tonen hun uitspattingen en vaardigheden onder de beschermende zeilen van gezellige kraampjes. Nieuw is dat ook enkele Houtavenaars letterlijk een kunstenaar onderdak zullen geven in een garage, tuin of vrije kamer. Dit is de kern van het Kunstdorp: kunstenaars tonen hun werk en hoe ze werken.

Maar er is nog veel meer. In Kunst-klasse, restaurant de Roesschaert en herberg De Drie Koningen, de Sint-Bavo-kerk en Den kleinen olifant lopen er kunsttentoonstellingen. Goedgemutst, een vrolijke bende folkmuzikanten en de Philiberts, rasechte Zuienkerkse orgeldraaiers, brengen de sfeer erin met hun plezierige deuntjes. Een levend standbeeld zorgt voor een verrassende noot terwijl De Bommelaar enkele malen een komisch wagenspel zal opvoeren. In de kerk kan je een performance van een zandkunstenaar bijwonen. Om 11u vindt er een ook extra verzorgde kunstmis plaats.

Voor de kinderen zijn er leuke en uitdagende maxi spelen voorzien terwijl hun ouders kunnen uitblazen, iets drinken of nuttigen in de Drie Koningen, de tea-room in de Maere, het openluchtcafé op het pleintje achter de kerk dat gerund wordt door het dorpscomité Houtave Leeft. De verse, smakelijke wafels van KVLV Houtave ontbreken ook deze keer niet, net zoals de mobiele cocktailbar met voortreffelijke mojito’s en caipirinha’s.

Het kunstdorp start om 10u30 en is gratis toegankelijk tot 18u. Parkeren kan langs de Kapellestraat (tijdelijk éénrichtingsverkeer).