De Private Stichting “Stille Getuigen” heeft als doelstelling het historisch, geografisch en cultuurhistorisch besef bij de bevolking aan te wakkeren.

De herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog leken voor de Stichting een gepaste gelegenheid om voor het eerst naar buiten te treden. De Stille Getuigen lanceren een tentoonstelling rond het verhaal van 14-18.

De Albert I bus is een gelede bus die vanbuiten beschilderd is met een overzicht van het verloop van de veldtocht en met foto’s van de Koning. Binnenin is hij speciaal ingericht en kan men de belangrijkste gebeurtenissen chronologisch volgen. Er wordt ook verwezen naar de grote tentoonstelling in het kasteel van Rumbeke.

De uiterst belangrijke rol van Koning Albert I, van het Belgische leger, en van de regering, als de veldtocht zelf worden belicht.

Gedurende vijf maanden zal deze bus het hele land doorkruisen om ons historisch aandeel te onderlijnen.

Op donderdag 16 oktober 2014 komt de Albert I bus richting Zuienkerke. De tentoonstelling kan gratis bezichtigd worden van 10.00 tot 19.00 uur op de parking van de Gemeentelijke Basisschool, Nieuwe Steenweg 37.