Tijdens een persbabbel op het gemeentehuis te Zuienkerke, stelde schepen van Sport Annelies Dewulf de Meetkerkse Moerentocht 2015 voor.

Als schepen van sport heb ik de eer, in naam van de sportraad, jullie de Meetkerkse Moerentocht voor te stellen. Start en aankomst worden traditiegetrouw georganiseerd in het sportcentrum van Meetkerke. Deze locatie biedt de wandelaars een prachtige accommodatie aan. Er is ruimte om auto's te parkeren en er kan bij mooi weer gezellig buiten gezeten worden en bij minder weer is er een mooie ruimte binnen. Ook kinderen kunnen zich uitleven op het bijhorend vernieuwd speelplein.

Er is dit jaar keuze tussen 5 verschillende routes: variƫrend tussen 6km tot 23km. Voor mindervaliden en voor de kleinsten in de buggy is er een aangepaste tocht voorzien.

Voor zij die het extra sportief zien, kan hier ook perfect een tien kilometer of een halve marathon gelopen worden. Men hoeft daarvoor niet naar Antwerpen of Brussel te gaan, alles kan geregeld worden.

De verschillende routes leiden jullie tot de meest pittoreske plaatsjes en talrijke landerijen rondom Meetkerke aangevuld met het nodige natuurschoon in het natuurgebied de Meetkerkse Moeren.

Dit jaar is het de eerste keer dat de "poldermolen" in afgewerkte toestand te bewonderen valt. Als gemeentebestuur zijn we erg tevreden dat deze moien zo mooi werd gerestaureerd en als blikvanger in ons polderlandschap kan pronken.

Enkele rust- en controleposten worden onderweg voorzien. Ondermeer in Houtave dorp en in de Moeren.

Bij lichamelijke inspanningen moet er natuurlijk ook spijs en drank voorzien worden. Naast frisse dranken en pistolets op de controleposten worden er ook in het sportcentrum te Meetkerke taart, soep en heerlijke braadworsten verkocht.

De voettocht gaat dit jaar door op zondag 19/4/2015. Vanaf 8h zijn de mensen van de sportraad klaar om jullie talrijk te ontvangen. Per 100 deelnemers wordt er een "polderarrangement" verloot. Het arrangement laat je genieten van een dagfietstocht die onze 4 deelgemeenten doorkruist en waarbij je verwend wordt op 5 sneukelhaltes.

Laten we hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn op 19/4 want dat zou alles nog zo aangenaam maken. In elk geval tot dan!

 


Annelies Dewulf schepen van sport