Tijdens een persbabbel op 1 april 2015, stelde schepen Wim Cools de vernieuwde info kanalen voor.

Als voorzitter en samen met de leden van de redactieraad van ons “Polderkrantje” - ons driemaandelijks infokrantje -beslisten we vorig jaar dat het wel eens tijd werd om voor ons tijdschrift op zoek te gaan naar een nieuwe look en ja, zelf naar een nieuwe naam.

Via ons toenmalig Polderkrantje maakten we er een wedstrijd van. Dat dit niet makkelijk was merkten we aan het aantal deelnemers van deze wedstrijd, jammer genoeg waren er slechts 2 deelnemers. Na overleg met de redactieraad en het schepencollege beslisten we één inzending te gebruiken.

De inzending was mooi, de naam goed bedacht, maar toch vond men dat er nog wat aan gewerkt kon worden. Dit idee werd meegenomen en samen met de redactieraad en de drukker kwamen we tot dit prachtig nieuwe ontwerp en de nieuwe naam.

Het “boze” oog werd een vriendelijke blik en de naam “Lens” bracht ons bij het “zien”. Een nieuwe cover en een nieuwe naam waren geboren. Voortaan heet ons Polderkrantje dan ook PoldermagaZIEN! Hoe dit idee tot stand kwam kun je hier zien. 

 

Langs deze weg zou ik ook graag nog even de mensen van de redactie, die aan dit project meewerkten, willen bedanken.

Zonder de hulp van de deelnemers aan onze wedstrijd, was dit zeker niet gelukt. Het is dan ook een eer om vandaag de prijzen te mogen overhandigen.

 

De winnaar die hielp aan ons nieuw ontwerp en aan de nieuwe naam: Jeannine Samijn Heel erg bedankt voor de inspiratie en een dikke proficiat!

Jeanninne Samijn schonk de prijs aan de vertegenwoordiger van het hulpgroep "Huiswerk begeleiding Het Jolletje" te Blankenberge, waarmee zij ook deze vereniging in het licht wilde zetten en een warme oproep deed voor vrijwillgers.

 

 

Op 1 april is het exact 17 jaar geleden dat de gemeentelijke website www.zuienkerke.com online kwam. Deze site werd destijds geheel vrijwillig en belangeloos gemaakt door Baudewyn Meersseman. In april 2013 vond het Schepencollege het noodzakelijk dat er, ter ondersteuning van de webmaster, een redactieraad werd samengesteld. Deze redactieraad ziet er tot op vandaag als volgt uit:

> onze webmaster: Baudewyn Meersseman
> gemeentepersoneel: Franky Goethals, Lieselore Verstringe en Eva Verburgh
> vrijwilliger en ondersteunend: Geert Quintens, Ludwig Vanderbeke, Joeri Schillewaert

Als schepen van informatie kreeg ik de eer om voorzitter te worden. Het is de bedoeling dat we samen met bovengenoemde mensen de website steeds up-to-date en vooral gebruiksvriendelijk en toegankelijk maken voor elke burger. Na onze eerste bijeenkomst installeerde Baudewyn een werk-site waar meermaals aanpassingen konden aan gebeuren. Het moet gezegd worden dat na meerdere samenkomsten van deze redactie, Baudewyn heel wat aanpassingen en nieuwe ideeën te verwerken kreeg. Maar net vandaag op 1 april is onze webmaster erin geslaagd de volledig vernieuwde website online te plaatsen. Bedankt Baudewyn Meerseman en leden van de redactieraad voor jullie inzet.

Mag ik dan ook aan ieder van jullie een warme oproep plaatsen om onze nieuwe gemeentelijke website eens te bezoeken. U zult zien dat het kleine Zuienkerke langs deze weg heel wat info te bieden heeft. http://www.zuienkerke.be

Met dank!

Wim Cools

Schepen van informatie Gemeente Zuienkerke