Toespraak van schepen Annelies Dewulf op 11 december 2015.

Marleen Vanbesien en Dirk Versyck, met veel plezier mag ik deze avond jullie beide als verdienstelijke inwoners van Zuienkerke vieren en  feliciteren.  Jullie hebben ditjaar een prachtig engagement aangegaan. Jullie zijn op een punt gekomen waarbij de kinderen stilaan het huis verlaten. En waarbij je als koppel terug een nieuwe weg inslaat. Meer tijd om samen met elkaar door te brengen. Jullie fietsen beiden heel graag en jullie kregen het idee om een verre fietstocht te maken. De trip waarheen stond niet onmiddellijk vast, maar uiteindelijk hebben werd er gekozen om het mooie Rome als eindbestemming te nemen. Een rit die meer dan 2000 km telde. Een grote uitdaging, niet alleen fysisch maar ook mentaal. Door de aanmoediging van familie, vrienden, sympathisanten en vooral doorjullie wilskracht, is het gelukt!

Jullie waren snel overtuigd van het feit dat jullie deze inspanning niet zomaar wilden doen, maar dit wilde koppelen aan een goed doel. Jullie hebben gekozen voor het Heidehuis in Brugge. Het is een palliatief dagcentrum voor mensen met een Oncologische of andere ernstige levensbedreigende aandoeningen. Het Heidehuis wil een huis zijn waar mensen elkaar ontmoeten en even tot rust komen. En dit was dan al beslist: het wordt Rome en we koppelen het aan een goed doel. En dan begon het nog maar allemaal. Om geld in te zamelen moet er ook veel tijd gestoken worden om mensen de aandacht te geven aan het project. Jullie hebben dit fantastisch mooi kunnen overbrengen met de benefíetavond op 17 april 2015. Het was een prachtige avond met meer dan 200 mensen die genoten van heerlijke kazen en van de uiteenzetting van het project. Jullie “goesting” was voelbaar over de hele avond.  

Op 1 mei was het dan zover! Na een serieuze voorbereiding werd de tocht aangevat. De aanvang  hebben jullie, zoals het echte Vlamingen hoort, gestart met een stevig ontbijt samen met goede vrienden en de kinderen. De eerste kilometers hebben jullie aangevat met het ganse gezin. Het lijkt me als ouder het mooiste startmoment. Vanaf Gent werd de tocht met zijn 2 verder gezet. Het werd een tocht waarbij het de ene dag zwaarder was dan de andere. Een ganse uitdaging maar blijkbaar absoluut de moeite waard. Ondanks de goede voornemens om tijdens deze inspanning geen alcohol te drinken hoorde ik uit goede bron dat er toch iedere dag een aperitief op de menu stond. Blijkbaar hebben jullie ook een appartement gehuurd dat al verhuurd was, waardoor er nogal hilarische taferelen ontstonden.

De  route bracht jullie naar historische steden en stadjes, afgewisseld met prachtige landschappen en mooie natuurgebieden. Het thuisfront kreeg de kans om via de blog elke dag een verslag te lezen en zo de trip te volgen. Dit  was bijzonder leuk. We mogen spreken dat jullie uitdaging over de ganse lijn een grote voltreffer was! Als kers op de taart mochten jullie in juni 2015 de cheque van maar liefst 7556.66 euro overhandigen aan het Heidehuis.  Een bijzonder mooi bedrag! Een dikke proficiat!! Geniet nog verder na van jullie onvergetelijke reis.  En ik wens jullie nog vele mooie momenten toe samen en met jullie 2 toffe kinderen!