Toespraak van schepen Noël Delaere, op 11 december 2015 voor 'speciale verdienste op culinair vlak'.

Beste aanwezigen, beste Pim en familie  Ik vind het fijn om een woordje van waardering te mogen uitspreken voor een  jong culinair talent van eigen bodem.  In mei 2015 werden we aangenaam verrast door een persartikel met het nieuws dat een jonge Zuienkerkenaar in Nederland de eerste voorronde gewonnen had van de kookwedstrijd ProeflMei.  ProefMei is een driedaags culinair en cultureel festival dat elk jaar plaats vindt in het Nederlandse Bergen op Zoom. Tijdens dit jaarlijkse festival is er ook altijd een wedstrijd voor jong kooktalent. Kandidaten, om aan die wedstrijd deel te nemen, moeten zich hiervoor wel eerst plaatsen via voorronden.
  

 

Een dapper West-Vlaams duo ging de uitdaging aan. Bjarne Vermeersch uit  Knokke-Heist en Pim Meiresone uit Zuienkerke, toen allebei 15 jaar en leerling van de Brugse Hotelschool Spermalie, trokken naar Rotterdam om deel te nemen aan de eerste voorronde van deze befaamde kookwedstrijd. Ze begonnen heel rustig en geconcentreerd aan hun opdracht waarbij ze vooral creatief aan de slag mochten gaan met de streekproducten: ansjovis, asperges en aardbeien.  Het verschil tussen dit aanstormend talent en de andere deelnemers viel de  juryleden meteen op. De jury, bestaande uit Nederlandse sterrenchefs, raakte onder de indruk van hun uitzonderlijk kooktalent in combinatie met hun jonge leeftijd en was vol lof over hun mooie visuele presentatie, hun inventieve creativiteit en de voortreffelijke smaak van hun gerechten.  

Pim en zijn kameraad werden dan ook uitgeroepen tot het winnende team. Meteen waren ze geplaatst voor de finale in Bergen op Zoom. Op vrijdag 5 juni 2015 trokken de twee jonge kookvirtuozen naar Bergen op Zoom  voor de grote finale. Ook daar toverden ze lekkere gerechtjes uit hun mouw. Ze kwamen zelfs heel dicht bij de eindoverwinning maar moesten uiteindelijk nipt de duimen leggen voor een Nederlands duo. Voor het schitterende parcours dat hij samen met zijn collega afgelegd heeft en voor zijn culinaire prestaties willen we Pim Meiresone vandaag graag huldigen als verdienstelijke inwoner van onze gemeente. Pim, hartelijk gefeliciteerd, nog veel creatief plezier met je kookkunsten en heel veel geluk in je verdere loopbaan en levensloop.