Op zondag 14 april 2019 wordt de veertigste Meetkerkse Moerentocht georganiseerd door de Zuienkerkse Sportraad in door het heringerichte natuurgebied "De Meetkerkse Moeren". De start en aankomst gebeuren traditiegetrouw in het sportcentrum van Meetkerke. Deze locatie biedt de wandelaars een prachtige accommodatie aan. Er is ruimte om auto's te parkeren en er kan bij mooi weer gezellig buiten gezeten worden en bij minder weer is er een mooie ruimte binnen. Ook kinderen kunnen zich uitleven op het bijhorend vernieuwd speelplein.

Er is dit jaar keuze tussen 6 verschillende routes: variërend tussen 7 km tot 23 km. Voor mindervaliden en voor de kleinsten in de buggy is er een aangepaste tocht voorzien (6 km).

 

Voor zij die het extra sportief zien, kan hier ook perfect een tien kilometer of een halve marathon gelopen worden. Men hoeft daarvoor niet naar Antwerpen of Brussel te gaan, alles kan geregeld worden.

 

De verschillende routes leiden jullie tot de meest pittoreske plaatsjes en talrijke landerijen rondom Meetkerke aangevuld met het nodige natuurschoon in het natuurgebied de Meetkerkse Moeren. De tocht van 10 km en 13,5 km trekken verder door de prachtige Moeren en bezoeken naast de molen, die op de dag van de wandeling te bezoeken is, ook de eendenkooi in het laagste gebied van deze streek. En tenslotte de grotere afstanden 19 km en 23 km, trekken verder langs prachtige landelijke wegen via de molen en eendenkooi door Houtave en verder langs het Hagebos.

Enkele rust- en controleposten worden onderweg voorzien. Ondermeer in Houtave dorp en in de Moeren.

 

Bij lichamelijke inspanningen moet er natuurlijk ook spijs en drank voorzien worden. Naast frisse dranken en pistolets op de controleposten worden er ook in het sportcentrum te Meetkerke taart, soep en heerlijke braadworsten verkocht.

Vanaf 8h zijn de mensen van de sportraad klaar om jullie talrijk te ontvangen. De inschrijving kan tot 15 u. (Deelname leden 1,5 €. Niet federatieleden 2,0 €).

Info te verkrijgen bij Roger Deketelaere (0478 / 24 31 63) of  Franky Goethals (0476 / 48 31 69).

Meer details vindt u op de website van de sportraad: www.sportraadzuienkerke.webnode.be