Op zaterdag 20 augustus 2016 organiseert de dorpsraad uit Nieuwmunster haar derde Boerenmarkt in het feestweekend van de Bartholomeusfeesten. We opteren opnieuw voor een uitzonderlijke markt met verse producten, een persoonlijk contact met de producenten en een gezellige sfeer. Het dorpsplein wordt daartoe omgetoverd. Hobbyteelt, handmade, landbouw- en streekproducten staan centraal binnen ons opzet.

We mikken naar een verscheiden publiek, van jong tot zeer oud. We pogen om een gevarieerd assortiment aan producten aan te bieden. Van brood, bloemen, zuivel, ijs, honing, fruit, groenten, aardappelen, pluimvee, aardewerk, kaas- of vleeswaren. Grote voorwaarden zijn aan het mogen plaatsen van een standje niet verbonden. De enige vereiste is dat het gaat om eigen geteelde of verwerkte producten. Om de administratieve en organisatorische kost voor ons haalbaar te houden vragen we een symbolische stand bijdrage van 10 euro. Je ontvangt op de Boerenmarkt zelf naast je standruimte tevens een drankjeskaart ter waarde van 5 euro.


Voor onze derde editie zetten we extra in op promotie, verwachten we een groei in het aantal standhouders en werken we rond het thema ‘Entre mer et terre’. De band tussen zee en polder wensen we extra te belichten. De Philiberts en Theatergroep de Bommelaar staan in voor de muzische omlijsting.

Het dorpsplein van Nieuwmunster biedt opnieuw een bijzonder kader voor deze jaarmarkt. Dicht bij de kust (bereikbaarheid van mensen) biedt onze dorpskern een fijn kader om de promotie van landbouwproducten te bewerkstelligen. Het markten is voorzien van 14.00 tot 19.00 uur.


Meer info: Mieke Marrannes – Hoeksam 15, 8377 Nieuwmunster – 050 41 72 25 – 0494 78 62 82, email: mieke.marrannes@telenet.be