Houtave Kunstdorp gaat dit jaar door op 3 juli 2016 te.... Houtave.

Wat 10 jaar geleden begon  als een bescheiden kunstmarkt met een dertigtal kunstenaars is intussen uitgegroeid tot een ware tweejaarlijkse kunsthappening in het winderige polderdorp Houtave. 45 kunstenaars zullen zowel in de kramen als  in enkele binnenlocaties hun talent en vaardigheden demonstreren. U mag zich aan schilders, schilders, keramisten, boekbinders, textiel- en glaskunstenaars  verwachten. 

Naast bedrijvige kunstenaars bieden we ook tentoonstellingen in galerie Kunst-klasse, herberg de Drie Koningen, het voormalige volkscafé De Welkom en de kunstige bloemenzaak Den kleinen olifant.  Ook in de kerk wordt er extra plaats gemaakt voor een tentoonstelling met beelden van Bijbelse vrouwen door Annick De Wispelaere.  

Om 11 uur gaat de extra verzorgde mis door, met de muzikale inbreng van sopraan Inge Zutterman en organist Mithra Van Eenhooge. Deze laatste zal in de loop van de namiddag tevens enkele mini-concertjes ten beste geven. 

Het kunstdorp staat ook borg voor muziek en theater. De folkgroep Goedgemutst trekt welgezind rond met een kar vol instrumenten  terwijl het duo BluesHoppaz hun beste bluesbeentje voorzetten op het plein achter de kerk. Op diezelfde plek zetten acteurs  van de Bommelaar en Kleiem een aloud vermakelijk wagenspel neer. De mensen van vzwSpeling brengen dan weer straattheater langs het parcours van de kramen.  Voor de kids hebben we leuke maxi spelen in petto. 

De bezoeker zal niet verhongeren of verdorsten! Uiteraard kan de bezoeker in de eerste plaats terecht bij de gewaardeerde herbergen De Drie Koningen en de Travalie. De dames van KVLV Houtave bakken overheerlijke wafels terwijl hun collega’s van KVLV Zuienkerke een heuse pop up tea room in de Maere installeren. De mensen van Houtave leeft verzorgen het terras achter de kerk waar ze ook hartige braadworsten serveren. Na de middag  zakt de ijskar van Hoeve Lijsternest uit de Westennieuwweg af naar Houtave-city. Er komt zelfs een hippe foodtruck Hop-opla met bier- en chocoladespecialiteiten. 

Een onvergetelijke ervaring dus tussen 10u30 en 18 uur!  

 

Een onvergetelijke ervaring dus tussen 10u30 en 18 uur!