Win jij de Ambachtsprijs 2017? Win jij de Leerschoolprijs 2017?

Van 1 februari tot 15 maart, kunnen Belgische ambachtslieden en jongeren tot 25 jaar die zich vormen in een ambachtelijk beroep zich inschrijven voor de nationale wedstrijd Ambacht in de Kijker om de Ambachtsprijs of de Leerschoolprijs van 2017 te winnen. De wedstrijd, gesteund door de Minister van Middenstand, Zelfstandigen en KMO’s, Willy Borsus, zet de rijkdom van onze ambachtelijke sector in de kijker, promoot kwaliteitsvolle ambachtslieden bij het grote publiek en wil jongeren warm maken voor ambachtelijke beroepen.

Van 1 februari tot 15 maart kunnen alle Belgische ambachtslieden zich inschrijven voor de wedstrijd aan de hand van een formulier dat te downloaden is op de nieuwe website www.ambachtindekijker.com. Een selectiecomité, samengesteld uit partners uit de private en publieke sector, zullen de dossiers analyseren op basis van de kwaliteit van het product, het afgelegde parcours, de motivatie en het beheer van de activiteit om uiteindelijk een panel van 10 laureaten te selecteren die de kwaliteit en diversiteit van de ambachtelijke sector vertegenwoordigen.


Wie wordt de Ambachtsman of –vrouw van 2017?

Alle deelnemende ambachtslieden worden opgenomen in de ambachtenlijst op onze website www.ambachtindekijker.com. De 10 laureaten worden extra in de kijker gezet met een bedrijfsfilm en in de communicatie van de wedstrijd. Er worden verschillende prijzen weggegeven: De Ambachtsprijs 2017 van 3000 euro, De Parel van de Jury van 1000 euro en de Publieksprijs van 1000 euro. Voor deze laatste prijs kan het publiek stemmen voor zijn favoriete laureaat om kans te maken op een bon voor een aankoop bij één van de ambachtslieden op onze website. Dit jaar legt de wedstrijd de nadruk op het belang van goed beheer en efficiënte communicatie om van zijn passie zijn beroep te kunnen maken.


Wie wint de Leerschoolprijs 2017?

Elke jongere tot maximum 25 jaar die zich vormt in een ambachtelijk beroep, kan meedingen naar de Leerschoolprijs 2017. Deze prijs wil een jongere in de kijker zetten die die uitblinkt in zijn motivatie, zijn parcours en de kwaliteit van zijn ambachtelijke opleiding. Een jongere die als voorbeeld kan dienen voor anderen door te tonen dat ambachten een toekomst hebben!


I Love Handmade

Onze badges met de slogan I love Handmade worden verspreid om de kwaliteit van handgemaakte producten uit België te promoten. Volg ons op de sociale media aan de hand van #Ambacht2017 en #Ilovehandmade. De inschrijvingsformulieren voor de Ambachtsprijs en de Leerschoolprijs zijn te vinden op www.ambachtindekijker.com tot 15 maart 2017.