Op zondag 25 juni vindt in de Oudlandpolder (Blankenberge, Zuienkerke, De Haan) de fietstocht ‘een bijzonder boerenverhaal’ plaats. Deelname is gratis.

De fietstocht is bedoeld voor het ruime publiek en neemt de bezoeker mee doorheen de Oudlandpolder waar ze kennis maken met de landbouw uit de streek.

Programma
Deelnemers kunnen van 13 tot 15 uur vrij starten aan de feesttent, op een weide langs de Oostendse Steenweg 62/64 in Meetkerke. Ze kunnen er kiezen tussen een fietslus van 36 of 42 km. Bij de start ontvangen ze onder andere een fietskaart met beide routes en een bonnetje voor 1 gratis consumptie (streekbier of andere dorstlesser).

Van 15 tot 18 uur is er op de weide in Meetkerke een lokale boerenmarkt met verschillende hoeveproducten.

Alle praktische informatie is op de website www.west-vlaanderen.be/boerenverhaal terug te vinden.

Samenwerking met verschillende partners
De fietstocht is een initiatief van de Landelijke Gilden en het samenwerkingsverband 'Oudlandpolder' (Provincie West-Vlaanderen, stad Blankenberge, gemeente De Haan en gemeente Zuienkerke) met steun van de investeringsmaatschappij Cera en de Provinciale Landbouwkamer.


De Oudlandpolder
De Oudlandpolder is het gebied tussen Brugge, Oostende en Blankenberge. De Provincie West-Vlaanderen en de gemeentebesturen van Blankenberge, De Haan en Zuienkerke werken samen voor het behoud van de open ruimte en de verdere toeristisch-recreatieve en landschappelijke uitbouw van het gebied.Praktisch – Fietstocht ‘Een bijzonder boerenverhaal’

Datum: zondag 25 juni, vrije start van 13 tot 15 uur
Start- en eindplaats: Oostendse Steenweg 62/64 in Meetkerke
Afstand: 36 of 42 km


Van 15 tot 18 uur is er een lokale boerenmarkt met verschillende hoeveproducten.

Deelname is gratis. Alle praktische informatie is op de website www.west-vlaanderen.be/boerenverhaal terug te vinden.