Op zaterdag 11 juni 2017 werd de gerestaureerde schepradmolen van Meetkerke feestelijk geopend. Deze molen bevindt zich in de Biezenstraat 3 te Meetkerke.

Burgemeester Alain De Vlieghe benadrukte in zijn speech de gezamelijke inspanningen van alle belanghebbenden. Dat zijn de eigenaar (Dhr. Dupondt), het gemeentebestuur van Zuienkerke, de provincie West-Vlaanderen en het Vlaamse gewest. Het herstel van het authentieke binnenwerk en het bedrijfsklaar maken van de molen was de grootste kost binnen het project.

De heer Bart Naeyaert, gedeputeerde van de provincie West-vlaanderen, benadrukte het actuele belang van het thema waterbeheersing in deze droge tijden, waarvoor deze molen symbolisch is. De voorzitter van de werkgroep die de molen draaiende houdt, bracht een merkwaardige anekdote aan het licht van een Pater-kluizenaar die in de molen geleefd heeft en waarvan een Latijnse spreuk bewaard werd op de balken.

Vervolgens werden de officiƫle lintjes doorgeknipt.

En werd een receptie aangeboden door de gemeente en de provincie voor het massaal opgekomen publiek. Dat mocht nadien in kleine groepjes de molen bezoeken.