Officieel woordje vanwege gedeputeerde Decorte:

We zijn als provincie erg verheugd dat we bij het gemeente en OCMW bestuur van Zuienkerke te gast mogen zijn voor de prijsuitreiking van de nieuwe provinciale woon-werkcampagne "de testkaravaan komt er aan". Met dit innoverende initiatief wil de provincie West-Vlaanderen bedrijven stimuleren om de auto minder te gebruiken en duurzamer naar het werk te pendelen. Hierbij willen we als provinciebestuur de West-Vlamingen warm maken om eens anders naar het werk te komen en dit door een vloot duurzame vervoermiddelen ter beschikking te stellen aan een aantal West-Vlaamse bedrijven.

Door 80 elektrische fietsen in de testvloot op te nemen, wilden we jullie laten kennis maken met de voordelen van de elektrische fiets als vervoermiddel voor jullie dagelijks woon-werktraject. Want de tijd dat het elektrische broertje van de klassieke fiets enkel gereserveerd was voor oudjes, is intussen
voorbij. Steeds meer werknemers zien het voordeel van de e-fiets en wisselen hem dan ook graag in voor hun wagen om naar het Werk te pendelen: geen last meer van tegenwind, nooit meer bezweet op het werk aankomen, geen enerverende files meer. Vooral voor mensen die op minder dan 15 km van het Werk wonen is de elektrische fiets zeker een haalbare kaart. Maar ook plooifietsen, bakfietsen, fietskarren of het openbaar vervoer zijn alternatieven die zeker het uitproberen waard zijn!

De testkaravaan is dit jaar te gast bij 26 deelnemende bedrijven, zo ondermeer de gemeente Zuienkerke. We bereiken met deze campagne maar liefst 7.000 werknemers. En de werkgevers zijn blijkbaar heel enthousiast om deel te nemen, De interesse van werkgevers in deze campagne is groot, zo is de deelnamelijst voor volgend jaar alweer volzet.

Het gemeentelijk personeel heeft naar hartenlust twee weken een vervoermiddel kunnen uittesten. Jullie mogen alvast heel trots zijn op jullie resultaten. 11 collega's, een vijfde van het personeel, hebben zich ingeschreven voor deze campagne. In de afgelopen twee weken hebben zij samen
een 500-tal km op een duurzame manier afgelegd en 60 kg minder C02 de lucht in gestoten.

En zo'n mooie resultaten verdienden uiteraard een beloning. Volgende prijswinnaars kwamen via loting uit de bus en kregen een geschenk overhandigd uit de handen van wielericoon Johan Musseeuw.

Van den Fonteyne Patrick

 

Juf Carine

Juf Désirée.