Toespraak Alain De Vlieghe, Burgemeester Zuienkerke, naar aanleiding van de officiële opening chalet wijk Lindenhof op 7 oktober 2017 

Schepenen, gemeenteraadsleden , OCMW raadsleden, aannemers en ontwerper, bewoners van de wijk het Lindenhof , leden en leiding van Chiro Zuienkerke, en ouders van de leden, van harte welkom op de officiële opening van de nieuwe chalet.

In Zuienkerke zijn er momenteel 4 jeugdverenigingen, namelijk KLJ Zuienkerke-Uitkerke dat zijn lokaal heeft op de verdieping van de Notelaar, KLJ Oostende-Houtave die een volledig vernieuwde locatie heeft in "De Maere" in Houtave, de scouts "de Polderwolven" die hun locatie hebben in Wenduine en tenslotte Chiro Zuienkerke. Chiro Zuienkerke, opgericht in 2010 had hier op hetzelfde terrein als locatie een houten chalet van 50m². 0m te starten was dat een mooie locatie met een groot speelplein en een voetbalveld. Zodus ruimte genoeg om allerhande activiteiten te organiseren. Na een paar jaar is het leden aantal fors gestegen en werd de chalet te klein.


De nieuwe Chalet

De Chiro zat daar als sardientjes in een doosje. Het was dus duidelijk dat er moest gekeken worden naar een grotere plaats maar dat is niet in 1, 2, 3 opgelost. Het probleem van een geschikt jeugdlokaal werd nog groter toen in januari 2014 de chalet volledig vernield werd door een windhoos. Gedurende al die tijd, een dikke drie jaar, heeft de Chiro zijn activiteiten laten doorgaan in de Notelaar of in de cafetaria.

Het is evident dat het niet altijd gemakkelijk was voor de leiding gezien het groeiend aantal leden en de verschillende, gescheiden activiteiten per leeftijdsgroep. Het heeft inderdaad 3 jaar geduurd vooraleer de nieuwe chalet er stond. Er komt natuurlijk heel wat voorbereiding en administratie bij kijken zoals ten eerste een overeenkomst met de verzekering voor de vergoeding van de vernielde chalet.


De burgemeester en de Schepen van jeugd werden in de bloemetjes gezet.

 

Het aanstellen van een ontwerper, het verkrijgen van een bouwvergunning, het goedkeuren van een bestek voor de aanbesteding der werken en dan uiteindelijk het aanstellen van een aannemer. Al deze stappen vragen hun tijd en 3 jaar wachten achter een nieuwe locatie is een hele poos maar zoals de Chiro het zegt het was het wachten waard.

Naast het plaatsen van de chalet hebben we ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog een paar omgevingswerken uit te voeren zoals het verfraaien en onderhoudsvriendelijker maken van de bufferzone, het verlagen van de met netels begroeide verhoging en ook het beter toegankelijk maken van het terrein. De werken zijn zeer vlot verlopen . We hebben het geluk gehad dat we te doen hadden met goeie aannemers.

Het logistieke lokaal.

De hoofdaannemer Axis Bouw uit Loppem, de firma Hahbo uit Wijnegem voor het maken en plaatsen van de chalet , onze plaatselijk aannemer Dhoore construct die de fundering , riolering en het voetpad rond de chalet heeft gedaan en Marc Huys voor het uitvoeren van de omgevingswerken en zeker ook niet te vergeten onze mensen van onze technisch dienst die nog allerhande kleine werken, maar toch zeer belangrijke werken hebben uitgevoerd. Hoe de chalet binnenin is ingedeeld zal onze schepen van jeugd Annelies straks uitvoerig uitleggen.

Schepen Annelies Dewulf beschreef de werking van de lokalen. 

 

Het is een mooie en gebruiksvriendelijke locatie en ik hoop dat de Chiro zich hier goed voelt en dat ze hier prachtige zaken kunnen realiseren voor onze Zuienkerkse jeugd want de jeugd is onze toekomst. Tenslotte wil ik ook de mensen bedanken die hier vandaag de receptie verzorgen. Bedankt aan iedereen voor de goede samenwerking.

Chiro coordinater Mika werd eveneens bedacht met een Chiro token.