Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober 2018 is er een nieuwe editie van Buren bij kunstenaars. Ook tijdens de 15de editie van dit open atelierweekend tonen kunstenaars in heel West-Vlaanderen hun werk aan het grote publiek. Vorig jaar namen meer dan 2600 kunstenaars deel aan dit jaarlijkse bruisende weekend vol beeldende kunst. Kunstwerkt neemt vanaf dit jaar de organisatie van Buren bij kunstenaars voor haar rekening en roept kunstenaars op om ook dit jaar massaal deel te nemen.
"Ik hou van dit succesvol West-Vlaams initiatief waarbij een groot publiek de kans krijgt om een kijkje te nemen in het atelier van een professionele of amateurkunstenaar.

Ook voor de kunstenaars is dit initiatief van goudwaarde: ze krijgen de gelegenheid hun werk te presenteren aan hun buren en naaste omgeving. Ik kijk al uit naar de uitrol van de West-Vlaamse Buren bij kunstenaars in heel Vlaanderen!"—Sven Gatz, Vlaams Minister van Cultuur

In heel de provincie stellen kunstenaars tijdens het 3de oktoberweekend hun atelierdeuren open. Amateurs of professionelen, vanuit om het even welke discipline (tekenkunst, grafiek, schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, multimedia, keramiek, glas, textiel...) kunnen zich inschrijven, online via www.burenbijkunstenaars.be, vanaf 26 maart tot en met 30 april 2018.

Belangrijk: Deelnemen is gratis. Initiatieven met commerciële doeleinden zijn niet toegelaten. Alle deelnemende ateliers zijn in West-Vlaanderen gevestigd.
Buren bij kunstenaars werkt samen met Le Nord en Pas-de-Calais die op hun beurt open atelierdagen organiseren voor hun regio. De atelierdeuren over de Franse grens gaan op andere tijdstippen open. Zo kan je op 5, 6 en 7 oktober heel wat kunstenaars in Pas-de-Calais gaan bezoeken. Op 12, 13 en 14 oktober zijn de ateliers in Le Nord aan de beurt.