Veel kinderen wonen bij hun mama en hun papa, anderen wonen bij één van de twee. Sommigen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin. Zij zorgen voor hen wanneer dat voor de ouders (even) niet lukt. Pleegzorg bestaat in heel veel verschillende vormen. Sommigen wonen zeven dagen in de week bij hun pleeggezin, anderen af en toe een weekend of tijdens de vakantie. Dat hangt af van wat het beste is voor het pleegkind, pleegjongere of pleeggast.

Wist jij dat er 6 pleeggezinnen wonen in Zuienkerke?

6 keer een onmisbaar engagement.

Toch wachten in onze provincie nog heel wat kwetsbare kinderen en jongeren en ook volwassenen met een beperking op een gezin. Pleegzorg West-Vlaanderen is constant op zoek naar nieuwe kandidaatpleeggezinnen. Zij kunnen daar alle hulp gebruiken om Pleegzorg mee bekend te maken. Zo werd Pleegzorg Vlaanderen op 28 maart 2017 allereerste Sociale Partner van de Rode Duivels.

 

De Rode Duivels engageerden zich twee jaar lang de werking van Pleegzorg Vlaanderen en Famille d’Accueil beter bekend te maken bij het grote publiek, pleegkinderen te verrassen met leuke activiteiten en pleegouders te bedanken omdat zij hun gezin openstellen voor kinderen die opgroeien in minder goede omstandigheden. Zo riepen de Rode Duivels en Ketnet alle scholen in België op om zich, net als hen, in te zetten voor Pleegzorg. Onder het motto ‘Elk kind heeft recht op een warm gezin!’, vroegen de Duivels aan alle leerlingen en leerkrachten om Pleegzorg op een fijne, originele manier in de kijker te zetten. De 5 scholen die de meest inspirerende campagne uitdokterden kregen op 8 juni 2018 een ‘duivels’ bezoek.

 

Zelf pleeggezin of gastgezin worden? Of je nu getrouwd, single, een nieuw samengesteld gezin, holebi of hetero bent, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en met respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin. Heb jij zin gekregen in pleegzorg? Vraag een infopakket: info@pleegzorgwvl.be of www.pleegzorgvlaanderen.be/west-vlaanderen