Back to Top
zuienkerke logo 200px
 
hamburger menu 1

Gemeente Zuienkerke informeert.

Thuiszorg

Poetsdienst

De poetsdienst is er voor mensen die omwille van ziekte, handicap of leeftijd het onderhoud van hun woning (tijdelijk) niet meer aankunnen. De uurprijs wordt bepaald aan de hand van het inkomen van alle inwonenden en het kadastraal inkomen van een eventuele eigendom.


thuisbezorgd


Thuisbezorgde maaltijden 

Het OCMW Zuienkerke heeft hiervoor een samenwerkingakkoord met een traiteur. Deze dienst richt zich tot mensen voor wie het bereiden van een maaltijd (tijdelijk) te zwaar valt. Er kan elke dag een maaltijd worden voorzien (ook feestdagen en weekend). Op woensdag komt de traiteur niet langs maar er is mogelijkheid om op dinsdag een maaltijd voor woensdag te laten leveren. De prijs van een maaltijd bedraagt 8 euro per maaltijd. De maaltijd bestaat uit soep en een hoofdgerecht en wordt geleverd in porseleinen schotels.Minder Mobielen Centrale 

 
De Minder Mobielen Centrale (kortweg MMC) is een dienst die mensen met verplaatsingsproblemen vervoert (familiebezoek, kapper, tandarts, boodschappen, dokter..). Let wel: de MMC is niet bedoeld als ziekenvervoer.

Het lidgeld bedraagt 10 euro per kalenderjaar en 15 euro voor een koppel of samenwonende. Er wordt 0,39 euro per km aangerekend, vanaf het thuisadres van de chauffeur en terug en wordt jaarlijks geïndexeerd op 1 juli.

De minder mobielen centrale is een vrijwilligersdienst. Een aanvraag dient altijd te gebeuren via de sociale dienst van het OCMW en minstens twee werkdagen op voorhand.De Vlaamse Zorgverzekering


Zwaar zorgbehoevenden die thuis of residentieel verzorgd worden, kunnen een aanvraag indienen bij hun zorgkas om een vergoeding te verkrijgen. Het OCMW Zuienkerke kan optreden als indicatiesteller voor een aanvraag bij de zorgverzekering.

Bedragen:
   Mantel en thuiszorg: 130 euro
   Residentiële zorg (rustoord , rust- en verzorgingstehuis en psychiatrisch verzorgingstehuis): 130 euro


Wij gebruiken enkel technische cookies om deze website te laten werken. Met het gebruik van deze site geef je de toestemming om cookies te gebruiken.
Ok