Back to Top
zuienkerke logo 200px
 
hamburger menu 1

Gemeente Zuienkerke informeert.

Andere vormen van steun

Lokale Adviescommissie (LAC)Indien je je elektriciteitsfacturen niet kan betalen, mogen de gewone elektriciteitsleveranciers weigeren om jou nog elektriciteit/gas te verschaffen. Als je niet op tijd een andere leverancier vindt, krijg je elektriciteit/gas van EANDIS, dit is een sociale leverancier.

Eén van de maatregelen die EANDIS kan nemen is het plaatsen van een budgetmeter. Weiger je de plaatsing en/of betaal je je elektriciteitsfacturen niet bij EANDIS, beslist de LAC of de electriciteit/gas mag afgesloten worden bij de klant.

De maatschappelijk werker, die tevens in de LAC zetelt, doet een onafhankelijk onderzoek om uit te maken of de klant niet wil of niet kan betalen en of er hulp moet geboden worden. Er wordt in elk geval steeds onderzocht of afsluiting kan vermeden worden.

 

Oplaadpunt budgetmeter

budgetmeter

Een budgetmeter is een elektriciteitsmeter die wordt opgeladen via een systeem van voorafbetaling. Het systeem is vergelijkbaar met het systeem van de pre-paidkaarten van GSM’s.

Er kan maar elektriciteit verbruikt worden zolang het bedrag, waarmee de budgetmeter werd opgeladen, niet is opgebruikt.

Alle personen die thuis een budgetmeter hebben voor het verbruiken van electriciteit kunnen op het OCMW Zuienkerke hun budgetmeterkaart opladen!
De bedoeling is dat de energie eerst betaald wordt aan Eandis. Met het rekeninguittreksel kan je terecht op het OCMW om het overgeschreven bedrag te laten plaatsen op de budgetmeterkaart.  Thuis wordt de opgeladen kaart ingebracht in de budgetmeter en kan energie worden verbruikt voor dit bedrag


Dit oplaadpunt is open van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 12u. en van 13u tot 16u.Aanvraag tegemoetkoming

Voor hulp bij het aanvragen voor tegemoetkomingen en premies kunt u eveneens bij de sociale dienst terecht.

Wij gebruiken enkel technische cookies om deze website te laten werken. Met het gebruik van deze site geef je de toestemming om cookies te gebruiken.
Ok