opruim 01

 

Op zaterdag 30-03-2019 organiseerde 'beweging.net Zuienkerke' al voor de tiende keer een zwerfvuilopruimactie in samenwerking met het gemeentebestuur. Om 16u werd de buit samengebracht op de parking van het gemeentehuis en werden de vrijwilligers getrakteerd op koffie en pannekoeken.

 

opruim 02

 

Onze actie kadert binnen de lenteschoonmaak van 16 tot 31 maart 2019 van 'Mooimakers.be', een initiatief dat Vlaanderen wil bevrijden van zwerfvuil en sluikstorten.

 

opruim 03

 

Op de website www.mooimakers.be zijn tal van mogelijkheden te vinden om als individu, vereniging, school, bedrijf of lokaal bestuur op te komen voor een mooie buurt.

 

opruim 04

 

Zwerfvuil is vervelend, maar samen kunnen we het probleem aanpakken. Het vraagt maar een kleine moeite om dit grote probleem definitief uit ons te bannen. Gewoon al door klein afval als papiertjes, snoepwikkels en tramkaarten in de vuilbak gooien in plaats van zomaar op de grond, verandert er al heel wat in ons straatbeeld. Want zonder dat kleine zwerfvuil is het voor iedereen veel aangenamer om te wandelen, te winkelen en te wonen in onze mooie gemeente. En dat willen we toch allemaal? Doe dus zeker ook mee. Hoe klein en onbeduidend het misschien ook lijkt, vele kleintjes maken... een berg afval.