man 1483479 640

 

 

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2019 is er een nieuwe editie van Buren bij kunstenaars. Ook tijdens de 16de editie van dit open atelierweekend tonen kunstenaars in heel West-Vlaanderen hun werk aan het grote publiek. Vorig jaar namen meer dan 2700 kunstenaars deel aan dit jaarlijkse bruisende weekend vol beeldende kunst. Ook dit jaar neemt Kunstwerkt de organisatie van Buren bij kunstenaars voor haar rekening en roept kunstenaars op om massaal deel te nemen.

 

Dit wordt tegelijk ook de laatste West-Vlaamse editie van Buren bij kunstenaars. We hebben plannen om het open atelierweekend over heel Vlaanderen te organiseren. Daarmee gaan we in 2021 van start! In 2020 nemen we tijd om dit grote evenement grondig voor te bereiden. Hierover geven we volgend jaar meer nieuws. Maar nu gaan we uiteraard nog voor een succesvolle laatste West-Vlaamse editie!

 

Een bruisend weekend vol beeldende kunst om zeker nu al te noteren in je agenda! Beeldende kunst in vele gedaanten ontdekken, op onbekende en unieke plekken, voor de laatste keer alleen in West-Vlaanderen. Vanaf 2021 wordt deze kunsthappening uitgerold over heel Vlaanderen i.s.m. vele amateur- en professionele kunstenaars én lokale besturen met een hart voor kunst.” - Minister Sven Gatz

 

DE INSCHRIJVINGEN ZIJN GESTART!

 

In heel de provincie stellen kunstenaars tijdens het 3de oktoberweekend hun atelierdeuren open. Amateurs of professionelen, vanuit om het even welke beeldende discipline (tekenkunst, grafiek, schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, multimedia, keramiek, glas, textiel…) kunnen zich inschrijven, online via www.burenbijkunstenaars.be, vanaf 29 april tot en met 31 mei 2019. Belangrijk: Deelnemen is gratis. Initiatieven met commerciële doeleinden zijn niet toegelaten. Alle deelnemende ateliers zijn in West-Vlaanderen gevestigd.

 

OVER DE GRENS

 

Buren bij kunstenaars werkt samen met Le Nord en Pas-de-Calais die op hun beurt open atelierdagen organiseren voor hun regio. De atelierdeuren over de Franse grens gaan op andere tijdstippen open. Zo kan je op 4, 5 en 6 oktober heel wat kunstenaars in Pas-de-Calais gaan bezoeken. Op 12 en 13 oktober zijn de ateliers in Le Nord aan de beurt. Vanaf maandag 29 april schrijven kunstenaars zich in en kan je op www.burenbijkunstenaars zien wie er deelneemt. Op de website vind je alle adressen, openingsdagen en contactgegevens.

 

In september verschijnt een handig en gratis magazine waarin alle deelnemende kunstenaars zullen terug te vinden zijn. Buren bij kunstenaars is een project van Kunstwerkt. Kunstwerkt wil beoefenaars van beeldende kunst ondersteunen met een pittig aanbod aan vormingen, projecten en publicaties. Maar ook wie niet vertrouwd is met beeldende kunst is meer dan welkom. We organiseren sinds enkele jaren festivals rond beeldende kunstdisciplines. Zo zette het tekenfestival Drawing Days al vijf jaar op rij duizenden mensen aan het tekenen en staat tijdens drukdrukdruk grafiek volop in de kijker.

 

Je vindt ons volledige aanbod op www.kunstwerkt.be

Vragen? Kunstwerkt - 09 235 22 74 - info@burenbijkunstenaars.be Magalie Lagae / magalie@kunstwerkt.be / 0476 82 54 49 Els Buffel / els@kunstwerkt.be / 0476 58 93 44