vuilnis 0034

 

Volgens de weersvoorspellingen van het KMI mogen we ons volgende week opnieuw aan zomerse taferelen verwachten, met maximumtemperaturen die vooral op dinsdag 23 en woensdag 24 juli richting de 30°C of hoger gaan. Op erg warme dagen starten de ophaalrondes van IVBO al vanaf 6u ’s morgens. Plaats je afval op zomerdagen daarom steeds op tijd buiten. 


Een zomers weertje is best leuk, maar het maakt het werk van de vele afvalophalers die de baan op gaan om jouw afval op te halen er niet gemakkelijker op. Naast de veiligheidskledij en zware schoenen die ze dragen, is het werk dat zij uitvoeren ook fysiek erg zwaar onder zo’n loden zon. 

Om hen de namiddaghitte zoveel mogelijk te besparen, kan de afvalophaling op extreem warme dagen een uurtje vroeger dan gewoonlijk starten. De ophaalwagens gaan dan al vanaf 6 uur ’s morgens de baan op in plaats van 7 uur. Dat zal op woensdag 24 juli alvast het geval zijn.


Doordat de ophaalrondes vroeger aanvangen, kan het afval dus overal iets vroeger opgehaald worden. Hou hier rekening mee wanneer je gewoon bent dat de ophaalwagen doorgaans pas vanaf een bepaald uur langskomt in jouw straat. 


Plaats op 24 juli papier en PMD best vóór 6 u ’s morgens buiten zo ben je zeker dat het tijdig klaar staat voor de ophaalploeg die langskomt. 


Bedankt voor je begrip en medewerking! Heb je nog vragen over de afvalophaling? Neem dan contact op met IVBO op het gratis infonummer 0800 97 238.