energie

 

 

Maar liefst 62.000 gezinnen schreven zich vrijblijvend in voor de negende groepsaankoop groene stroom en gas van de Provincie West-Vlaanderen.

De veiling tussen de deelnemende energieleveranciers zorgde voor een recordaanbieding dat 55 % onder het actueel marktaanbod (*) ligt.

Op woensdag 12 februari vond de veiling plaats. Engie bood de laagste prijs aan voor de combinatie groene stroom/gas: maar liefst 55 % onder het actueel marktaanbod (*). Ook voor wie enkel groene stroom wenst, had Engie het beste bod klaar: 43 % onder het actueel marktaanbod.

Ook voor professionele contracten bood Engie de laagste prijs aan: 43 % onder het actueel marktaanbod voor een contract voor elektriciteit en gas en 34 % voor enkel elektriciteit.

 

Deelnemers

 

Het aantal inschrijvingen is ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar en komt overeen met 11,5 % van alle West-Vlaamse huishoudens.
Er schreven ook meer dan 2.600 ondernemingen in voor een professioneel contract. Dat zijn er 600 meer dan vorig jaar. Zij kunnen straks genieten van het beste veilingbod ooit sinds de opstart van de groepsaankoop.
Uiterlijk vrijdag 28 februari krijgen de deelnemers hun persoonlijk voorstel en ontdekken ze, op basis van hun verbruik, hoeveel ze kunnen besparen. Pas dan dient beslist te worden om al dan niet in te gaan op het aanbod.

 

Aanbod verlengd

 

De inschrijvingsperiode wordt verlengd tot en met maandag 30 maart 2020. Wie zich tot en met 11 februari nog niet ingeschreven had, kan zich alsnog registreren voor de groepsaankoop.

Inschrijven kan nog via de gratis infolijn 0800 18 711 of via de website www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop.

 

Vorige groepsaankopen in West-Vlaanderen

 

Bij de groepsaankoop van vorig jaar schreven zich uiteindelijk in totaal 67.275 huishoudens zich vrijblijvend in. 46.141 van hen (zo’n 69 %) gingen in op het aanbod en bespaarden gemiddeld 200 euro. Dankzij de verschillende groepsaankopen van de Provincie West-Vlaanderen, stapten in totaal al zo’n 264.000 gezinnen en bedrijven over.

Met de groepsaankoop wil de Provincie haar inwoners en ondernemingen de kans bieden om te besparen op hun energiekosten. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een veiling kan een betere prijs worden bedongen. Ook de overstap wordt volledig geregeld. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100 % groene stroom.

(*) Het actueel marktaanbod is samengesteld aan de hand van het gewogen gemiddelde van de voordeligste contracten die de zes grootste energieleveranciers van Vlaanderen momenteel bieden voor een vergelijkbaar energieaanbod.

Burgers met vragen kunnen nog steeds terecht op de gratis infolijn op 0800 18 711 of hun vraag stellen via www.west-vlaanderen.be/groepsaankoop